مقالات

بزرگ ترین چالش های کودکان بیش فعال در مدرسه

چگونه مشکلات کودک بیش فعال در مدرسه را حل کنیم؟​

تا چه اندازه از مشکلات و ناکامی‌های کودکان بیش فعال در مدرسه مطلع هستید؟ مدرسه مکانی است که دانش آموزان با اشتیاقی متفاوت به سوی آن می‌روند. اما برای برخی از این دانش‌آموزان کوچک، کلاس درس می‌تواند به میدان جنگی تبدیل شود که در آن تمرکز، آرامش و موفقیت، مانند حبابی شکننده به نظر می‌رسد. این دانش‌آموزان خاص، با دنیایی سرشار از انرژی و کنجکاوی، به دلیل اختلال بیش‌فعالی، با چالش‌های منحصر به فردی روبرو هستند. مل در این مقاله، قصد داریم به دنیای پیچیده و جذاب این کودکان قدم بگذاریم. می‌خواهیم با نگاهی دقیق‌تر، مشکلات آن‌ها را در محیط مدرسه بررسی کنیم و دریابیم که چرا این کودکان، با وجود هوش و توانایی‌های بالای خود، در برخی موارد با دشواری‌های زیادی مواجه می‌شوند. همچنین، به دنبال راهکارهایی خواهیم بود تا بتوانیم به این کودکان کمک کنیم تا در کلاس درس، همچون همسالان خود بدرخشند و از یادگیری لذت ببرند.

اختلال کمبود توجه/بیش فعالی (ADHD) یک وضعیت عصبی رشدی است که با الگوی رفتار و علائمی که ممکن است شامل بی‌توجهی، بیش فعالی و تکانشگری باشد مشخص می‌شود. ADHD تقریباً 11 درصد از کودکان در سن مدرسه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اگر فرزند شما نیز در زمینه حل تکالیف با چالش‌هایی مواجه است، به شما پیشنهاد می‌دهیم که مقاله مشکل حل تکالیف در کودکان بیش فعال را مطالعه کنید. در این مقاله علل اصلی عدم انجام تکالیف در این کودکان را ذکر کرده و راهکارهایی طلایی برای حل این مشکل ارائه دادیم.

بزرگ ترین چالش های کودکان بیش فعال در مدرسه

قبل از پرداختن به علائم بیش فعالی، ذکر این نکته لازم است که مشاهده چند مورد بی توجهی در کودک لزوماً نشان دهنده ابتلا وی به ADHD نیست. اما، اگر کودک یا دانش آموز شما به طور مداوم یکی یا ترکیبی از علائم زیر را نشان دهد، توصیه می‌کنیم در اسرع وقت با یک متخصص رشد اطفال مشورت کنید. به طور کلی، کودکان مبتلا به بیش فعالی، کارهایی را که علاقه چندانی به آن ندارند را با بی حوصلگی و اجبار انجام می‌دهند.

  1. بی انگیزه به نظر می‌رسد
  2. مشکل در توجه طولانی مدت روی موضوعات مختلف (ترک پازل/کتاب/نقاشی در میانه راه)
  3. پریدن از یک فعالیت به فعالیت دیگر یا نادیده گرفتن مراحل زمانی
  4. مشکل در تکمیل پروژه‌ها، به ویژه پروژه‌هایی که به نظر فرد خسته کننده باشد.
  5. مشکل در تمرکز در یک محیط پر سر و صدا؛ حواس کودک می‌تواند به راحتی منحرف شود
  6. مشکل در پیروی از دستورالعمل‌ها یا به خاطر سپردن چیزهایی مانند کارهای روزمره
  7. مشکل در سازماندهی و نظم دادن فضای شخصی (مانند اتاق خواب) و برنامه ریزی برای انجام اموری مانند تکالیف مدرسه
  8. بی قراری کردن در زمان‌هایی که باید ساکن و آرام در جایی بنشینند.
  9. مستعد برای گم کردن و یا جاگذاشتن وسایل شخصی
  10. فعالیت زیاد (بیش فعالی)، بی قراری مداوم و صحبت کردن زیاد

چنین علائمی باعث می‌شوند کودکان بیش فعال در مدرسه با مشکلاتی رو به رو شوند. که در ادامه به مشکلات رایج این کودکان در مدرسه و کلاس درس اشاره می‌کنیم

کودک بیش فعال در مدرسه چه ویژگی هایی دارد؟

در بخش فوق، ما به شایع‌ترین علائم ADHD در کودکان اشاره کردیم. در اینجا، بیایید در زمینه خصوصیات کودکان بیش فعال در مدسه کمی عمیق‌تر شویم و بفهمیم که چگونه این اختلال در کلاس ظاهر می‌شود.

چالش-تا-آرامش-پکیج-طلایی-فرزند-بیش-فعال

پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال

چالش تا آرامش: پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال، آموزش والدین برای تربیت صحیح و نحوه صحیح رفتار با کودکان بیش فعال

ADHD معمولا تأثیر قابل توجهی بر توانایی دانش آموز برای یادگیری در کلاس درس و خانه می‌گذارد. زیرا این اختلال معمولا تمرکز، ثابت نشستن و کنترل تکانه کودک را مختل می‌کند که این موضوع منجر به مشکل در درک و حفظ اطلاعات می‌شود. دانش‌آموزان مبتلا به ADHD ممکن است دچار بی‌قراری، آشفتگی و حواس پرتی شوند که معمولا در فرآیند یادگیری اختلال ایجاد می‌کند. ADHD اغلب با ناتوانی‌های یادگیری همراه است که معمولا باعث تشدید مشکلات کودک در مدرسه و کلاس درس می‌شود.

با این حال، با حمایت مناسب، دانش آموزان مبتلا به ADHD می‌توانند در کلاس درس پیشرفت کنند و به اهداف تحصیلی خود برسند. در ادامه به معرفی شایع‌ترین مشکلات کودکان بیش فعال در مدرسه، اشاره می‌کنیم.

چگونه مشکلاتی مثل تحرک زیاد کودک بیش فعال در مدرسه را حل کنیم؟

کودکان مبتلا به ADHD در کنترل بدن خود مشکل دارند. به نظر می‌رسد این کودکان در بیشتر مواقع «در حال حرکت» هستند. دانش‌آموزانی که در مدیریت و کنترل بدن خود مشکل دارند، مثلاً برای مدت طولانی پشت میز در کلاس درس، به سختی می‌نشینند. آنها احساس می‌کنند مجبورند بایستند، در کلاس حرکت کنند و اغلب به دنبال بهانه‌ای برای خروج از کلاس درس می‌گردند تا نیاز خود را برای حرکت برآورده کنند. این بی‌نظمی فیزیکی چگونه بر عملکرد تحصیلی تأثیر می‌گذارد؟ 

برای اینکه کودک بیش فعال در مدرسه بتواند یادگیری خود را به حداکثر برساند، ابتدا باید برای آموزش در کلاس حضور ذهن داشته باشد. ازمانی که کودک در جستجوی وقفه‌های حرکتی از کلاس درس خارج می‌شود، آموزش را از دست می‌دهد. کودک بیش فعال در مدرسه ممکن است نیاز داشته باشد دقایقی را خارج از کلاس بگذراند تا نیاز خود به تحرک را برآورده کند. بسیاری از دانش آموزان مبتلا به ADHD هنگام حرکت بدن یا دریافت نوعی ورودی حسی، بهتر می‌توانند توجه خود را متمرکز کند. 

پس اگر به کودکان اجازه داده شود پشت میز بایستند یا به آنها آموزش داده شود که درگیر حرکاتی مثل فشار دادن صندلی یا خودکار خود باشند، ممکن است در کلاس حضور ذهن بیشتری داشته باشند و بهتر بتوانند مطالب آموزشی یادبگیرند و در کلاس و مباحث درسی شرکت کنند. پس بهتر است در زمانی که کودک احساس نیاز به تحرک داشت، به وی اجازه داده شود که حین گوش دادن به معلم، کمی بایستد، صندلی یا مثلا خودکار خود را فشار دهد تا علاوه بر ارضای نیاز به تحرک فیزیکی، مطالب آموزشی را نیز دریافت کند.

بزرگ ترین چالش های کودکان بیش فعال در مدرسه

توانایی ما برای حفظ توجه به کار و فیلتر کردن عوامل حواس‌پرتی محیطی برای موفقیت ما به عنوان دانش‌آموز بسیار مهم است. کلاس‌های درس مکان‌های فعالی هستند و با سر و صدای بچه‌ها و تحرک همراه هستند. صدای جیر جیر در و صندلی، صدای ورق زدن کتاب و دفتر، صدای سایر کلاس‌های همسایه، همه و همه محرک‌های محیطی‌ای هستند که می‌توانند تمرکز کودک مبتلا به ADHD را مختل کنند. همچنین مهم است که فضای مطالعه کودک در خانه عاری از موارد ایجاد کننده حواس‌پرتی‌ باشد. این موضوع ممکن است کمی چالش برانگیز باشد، به ویژه زمانی که کودکان برای انجام تکالیف مدرسه باید به فناوری‌های جدیدی مثل موبایل و تبلت دسترسی داشته باشند. بیایید با آن روبرو شویم، فرزندان ما بیشتر از همیشه از نظر اجتماعی در ارتباط هستند و دائماً به یکدیگر دسترسی دارند. در حالی که درگیر تحقیق آنلاین یا تایپ یک مقاله است، ممکن است کودک با صدای مداوم پیام‌های متنی گروهی حواسش پرت شود و تحریک شود که هر نوتیفیکیشنی که در گوشه صفحه نمایش ظاهر می‌شود را بخواند. آموزش به کودک مبتلا به ADHD نحوه خاموش کردن اعلان‌ها در طول زمان تکالیف به او قدرت می‌دهد تا فضای مطالعه خود را کنترل کند و محرک‌های محیطی حواس‌پرتی را کاهش دهد.

آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفق‌ترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار می‌رود و مولف کتاب‌های مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک می‌کند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *