مقالات

بیش فعالی در پسران و ناگفته هایی درباره آن

بیش فعالی در پسران

بیش‌فعالی در پسران، مانند طوفانی است که با انرژی بی‌پایان و جست‌وخیزهای پی‌درپی، دنیای آن‌ها را پر می‌کند. آن‌ها در جستجوی ماجراجویی‌هایی هستند که به تمرکز و پرتحرکی آن‌ها معنا بخشد. در این مسیر، راهبردهای مدیریت ADHD و درمان‌های نوین نقش کلیدی دارند. این پسران، با خلاقیت و تکنیک‌های آرام‌سازی خود، می‌توانند به علائم بیش‌فعالی خود غلبه کنند و در عرصه‌هایی چون ورزش و هنر به ستارگانی درخشان تبدیل شوند. آن‌ها نیازمند مشاوره و تغذیه مناسب هستند تا بتوانند در محیط‌هایی مانند مدرسه و خانه به بهترین شکل عمل کنند و پرورش یابند. این پسران، با قدرت و پویایی خود، می‌توانند به الگوهایی برای دیگران تبدیل شوند و نشان دهند که بیش‌فعالی می‌تواند به یک نیروی مثبت در زندگی تبدیل شود.

برخی معتقدند که بیش فعالی در پسرها رایج‌تر است و بسیاری بر این باورند که دختران کمتر به این اختلال مبتلا می‌شوند؛ زیرا دختران علائم کمتری دارند که نادیده گرفتن آنها آسان‌تر است. دلیل آن این است که پسرها اغلب بیش فعالی را به عنوان یک علامت از این اختلال دارند (همانطور که می‌دانید سه نوع شایع اختلال ADHD شامل: بیش فعالی و تکانشگری، اختلال نقص توجه و نوع ترکیبی است و معمولا نوع اول بیشتر در پسرها ظاهر می‌شود). یعنی نوع بیش فعالی می‌تواند آسان‌تر از سایر علائم قابل مشاهده باشد. در این مقاله سعی داشتیم تا بیش فعالی در بین پسران را برای شما توضیح دهیم؛ پس در انتها شما متوجه خواهید شد که پسرها بیشتر از دخترها بیش فعال هستند. آنها همچنین بیشتر از دختران به ADHD مبتلا می‌شوند اینکه آنها با چالش‌های اجتماعی منحصر به فردی روبرو می‌شوند.

پس همانطور که ذکر کردیم، یکی از دلایلی که مردم معتقدند پسرها بیشتر مبتلا به بیش ADHD می‌شوند این است که پسران مبتلا به ADHD اغلب به دلیل بروز رفتارهای بیش فعالی و تکانشی خود مورد انتقاد قرار می‌گیرند. ممکن است در خانه و مدرسه دچار مشکل شوند و رفتار آن‌ها می‌تواند دیگر بچه‌ها را منحرف و اذیت کند و سازگاری اجتماعی را سخت کند. به  عبارتی اختلال ADHD در ذهن عموم مردم بیشتر با علامت بیش فعالی شناخته می‌شود و به نوع بی توجهی اهمیتی نمی‌دهند.

بیش فعالی پسران

هر کودک مبتلا به ADHD منحصر به فرد است. بسیاری از پسران مبتلا به ADHD وجود دارند که با سایر چالش‌های ADHD مانند مشکل در تمرکز دست و پنجه نرم می‌کنند. اما در بسیاری از موارد، تجربه ADHD برای پسران می‌تواند بسیار متفاوت‌تر از تجربه دختران باشد.

علائم بیش فعالی در پسران

پسران و دختران می‌توانند بسیاری از علائم ADHD  (علائم مختلف سه نوع ADHD) ا نشان دهند. اما پسرها بیشتر بیش فعال هستند و رفتار آنها به سختی قابل نادیده گرفته شدن است. در اینجا چیزی است که ممکن است ببینید:

  • دویدن و فریاد زدن هنگام بازی حتی در داخل خانه 
  • بازی خیلی خشن 
  • برخورد با افراد و اشیا
  • مدام در حال حرکت، حتی زمانی که باید در یک جا ثابت بنشینند
  • تمرکز بیش از حد روی چیزهایی که برایش جالب هستند و مشکل حفظ توجه به چیزهایی که برایش جذابیتی ندارند.
  • آنها ممکن است نسبت به اندازه مشکل، بیش از حد یا کمتر از آن واکنش نشان دهند.
  • واکنش بیش از حد به انواع پاسخ: واکنش شدید نسبت به طرد شدن و یا تعریف و تمجید

این نوع رفتارهای فوق، نسبت به سایر علائم ADHD، مانند مشکل در تمرکز، بیشتر در خانه و کلاس درس می‌افزاید. بنابراین احتمال ابتلای پسران به ADHD در دوران کودکی بیشتر از دختران است.

علائم بیش فعالی در پسران

اگرچه همه پسران مبتلا به ADHD بیش فعال نیستند، برخی ممکن است فقط تکانشگری و بی توجهی را داشته باشند، که دیگر علائم کلیدی ADHD است. در ادامه مهمترین علائم بیش فعالی پسرها را ذکر کردیم.

مشکل در گفت و گو درونی با خود

«همه ما یک گفتگوی درونی در سر داریم که از آن برای صحبت با خودمان استفاده می‌کنیم. وقتی فردی مبتلا به ADHD است، معمولا آن گفتگوی داخلی یا “مربی مغز” را نمی‌تواند بشنود. وقتی مغز شما با ADHD دست و پنجه نرم می‌کند، صدای مربی مغز شما بسیار کم می‌شود. بحث خود راهبری وجود دارد و فرد آن را خیلی خوب نمی‌شنود.»

مشکل در حافظه اپیزودیک

حافظه اپیزودیک یا حافظه رویدادی به معنی یادآوری خاطرات و تجربیات شخصی فرد اشاره دارد. «کودکان مبتلا به بیش فعالی در یادآوری تجربیات گذشته و احساسات مرتبط با آن تجربیات مشکل دارند. پس اگر چیزی را برای پسرتان توضیح داده باشید و او بگوید که یادش نیست چگونه آن را انجام دهد، ممکن است طبیعی باشد.»

ضعف در مورد تفکر به آینده

“افراد مبتلا به ADHD در تجسم چیزها در آینده مشکل دارند زیرا تمایل دارند در زمان حال زندگی کنند. اگر تا به حال به پسرتان گفته‌اید، “اگر این هفته هر شب تکالیف خود را انجام دهد، می تواند در شب جمعه یک جایزه دریافت کند” و نتیجه نداد، به این دلیل است که پاداش در آینده بسیار دور بوده است. ”

مشکل در حس گذر زمان

«افراد مبتلا به ADHD در درک و احساس زمان به عنوان یک مفهوم ملموس مشکل دارند. اغلب، آنها زمان بیشتری را صرف بحث و جدل در مورد یک کار می‌کنند تا صرف زمانی که واقعاً برای انجام آن کار لازم است، زیرا درک مفهوم زمان مورد نیاز جهت انجام آن کار برایشان مشکل است.»

اختلال در آگاهی موقعیتی

می‌توان به کودکان «محور خوانی» و موقعیت‌شناسی یاد داد. آگاهی موقعیتی اینگونه است که ما اطلاعات مختلف را از محیط خود می‌گیریم، آنها را به عنوان یک کل کنار هم می‌گذاریم و از آنها معنا می‌سازیم. اگر کسی در درک تصویر بزرگتر به دلیل تمرکز بر جزئیات کوچک مشکل داشته باشد، احتمالاً در آگاهی از موقعیت مشکل خواهد داشت. آگاهی موقعیتی جزو ستون‌های اصلی در تصمیم‌گیری است و مشکل در این مهارت، نقش مهمی در تضعیف مهارت‌‍های تصمیم‌گیری دارد.

ضعف در دیدگاه گیری یا Perspective Taking

دیدگاه گیری یا Perspective Taking به معنای ضعف و ناتوانی در مشاهده و درک دیدگاه، نگاه، فکر و احساسات دیگران است. پس اگر «اگر فرزند پسر شما در خواندن نشانه‌های اجتماعی مشکل دارد، به این معنی است که او واقعاً در دیدگاه‌گیری ضعف دارد. درک افکار و احساسات دیگران و درک اینکه چگونه با دیگران برخورد کند برایش مشکل است؛ پس اینطور نیست که پسر شما مهارت همدلی ندارد و یا بی ملاحظه و بی احساس است.

مقاومت در برابر تغییر ناخواسته

برای مثال زمانی که برای شروع و انجام تکالیف باید بازی‌ کامپیوتری خود را رها کنند و سراغ درس بروند، برایشان واقعا چالش برانگیز است زیرا آنها بدون آمادگی برای تغییر فعالیت باید از یک کار ترجیحی به یک کار غیر ترجیحی شیفت کنند.

بیش فعالی در بین پسران و چالش های پیش روی آنها

بیش فعالی پسران همانند adhd در دختران چالش برانگیز است و زندگی شخصی، تحصیلی، روابط اجتماعی و میان فردی آنها را تحت شعاع قرار می‌دهد.

کودکان مبتلا به ADHD که بیش فعال و تکانشی هستند معمولا بیشتر از سایر کودکان مورد توجه قرار می‌گیرند. این موضوع می‌تواند هم خوب و هم بد باشد. خوب است زیرا ADHD آنها به احتمال زیاد در مراحل اولیه شناسایی و درمان خواهد شد. بد است زیرا رفتار آنها اغلب آنها را به دردسر می‌اندازد.

آنها ممکن است بازخوردهای منفی زیادی از معلمان، خواهران و برادران، مربیان و سایر اعضای خانواده دریافت کنند. این موضوع واقعاً استرس‌زا است. همچنین بر عزت نفس کودکان تأثیر زیادی می‌گذارد و آنها را وادار می‌کند بیشتر رفتار منفی خود را تکرار کنند که می‌تواند منجر به مشکلات انضباطی متعددی شود.

بیش فعالی می‌تواند یک چالش بزرگ برای پسران محسوب شود. اما به خاطر داشته باشید که برخی از پسران مبتلا به ADHD بیش فعال نیستند و این نیز ممکن است عواقبی داشته باشد.

از آنجایی که آنها با کلیشه سازگار نیستند، پسرانی که بیش فعال نیستند (یعنی اغلب نوع دیگر اختلال ADHD یعنی نقص توجه را دارند) بیشتر نادیده گرفته می‌شوند (مثل دختران). آنها ممکن است مورد توجه منفی قرار نگیرند، اما معمولا حمایت مورد نیاز را نیز دریافت نکنند.

بسیاری از کودکان مبتلا به ADHD در دوست یابی و سازگاری اجتماعی با مشکل مواجه هستند.

اغلب از آنها به عنوان یک جنس مذکر انتظار می‌رود که سرسخت و قوی باشند، اما بسیاری از کودکان مبتلا به ADHD در مدیریت احساسات خود مشکل دارند. و همیشه یک موقعیت اجتماعی را به درستی تفسیر نمی‌کنند.

بیش فعالی پسرم

گاهی اوقات، پسران مبتلا به ADHD مانند دلقک‌های کلاس رفتار می‌کنند تا چالش‌های خود را پنهان کنند و در بین بچه‌های دیگر محبوب باشند. با این حال، این رفتار می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. شیطنت‌های آنها اگرچه شاید خنده دار باشد، اما بچه‌های دیگر نیز ممکن است این رفتارها را آزاردهنده بدانند.

صحبت آشکار در مورد چالش‌های اجتماعی می‌تواند به بچه‌ها کمک کند تا بفهمند چه اتفاقی می‌افتد و به شما کمک می‌کند بفهمید که چگونه می‌توانید به بهترین شکل کمک به آنها کنید.

نتیجه گیری

بیش‌فعالی در پسران می‌تواند چالش‌های منحصر به فردی را به همراه داشته باشد. این اختلال، که با نشانه‌هایی چون بی‌قراری، تکانشگری و مشکل در تمرکز مشخص می‌شود، معمولاً در سنین پیش از مدرسه یا اوایل دوران تحصیلی تشخیص داده می‌شود. درمان‌های موثر شامل رویکردهای رفتاری، داروهای تحریک‌کننده و حمایت‌های آموزشی است. برای بهبود مهمترین علائم ADHD در کودکان؛ یعنی مشکلات تمرکز و پرتحرکی هستید، می‌توانید جهت دریافت جدیدترین راهبردهای مدیریت ADHD، درمان‌های نوین و بهره گیری از تکنیک‌های آرام‌سازی، با مشاوران ما در تماس باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال، با کارشناسان وب سایت adhdyar، در تماس باشید.

آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفق‌ترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار می‌رود و مولف کتاب‌های مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک می‌کند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *