خبر دارید که بیش فعالی در بزرگسالان، عامل اصلی طلاق، اعتیاد، تصادفات رانندگی و ناکامیهای تحصیلی و شغلی است؟ اگر شما هم این احساس را دارید که حواستان بیوقفه از نقطهای به نقطهی دیگر پرت میشود و یا اینکه معتقدید که کنترلی بر احساسات، رفتار و صحبتهایتان ندارید، این مقاله مخصوص شماست. همه میدانیم که تمرکز رمز اصلی موفقیت در هر کاری است. از غذا خوردن و صحبت کردن عادی گرفته، تا درس خواندن، رانندگی، کار کردن و هزاران فعالیت دیگر. پس شمایی که به بیماری adhd در بزرگسالان مبتلا هستید، به احتمال زیاد در انجام جزئیترین فعالیتهای روزمره با چالش مواجه هستید. ما در این مطلب قصد داریم درباره بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان صحبت کنیم. علائم اصلی اختلال بیش فعالی در بزرگسالان و تاثیر منفی آن بر زندگی را شرح دهیم. در پایان نیز چند راهکار ساده درباره بهبود مدیریت زمان به شما ارائه خواهیم داد تا به زندگی خود نظم دهید؛ پس با ما باشید.
Table of Contents
Toggleبیش فعالی در بزرگسالان چگونه است؟
اگر درباره این اختلال چیزی نمیدانید، به شما پیشنهاد میدهیم مقاله کوتاهی که در پاسخ به سوال ای دی اچ دی یعنی چی تهیه کردیم را مطالعه کنید. چرا که ما در این مطلب به صورت کوتاه؛ اما مفید، این اختلال و علامتهای اصلی آن را معرفی کردیم. مشکلاتی که کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال از آن رنج میبرند را ذکر کردیم؛ مثلا گفتیم این افراد ممکن است بیش از حد صحبت کنند. با کارها و حرفهای نسنجیدهشان دیگران را آزار دهند و غیره. در صورتی که شما به adhd مبتلا هستید یا اینکه فرزند و دیگر اعضای خانوادهتان به این اختلال مبتلاست، میبایست از اشتباهات رایجی که در بین مردم جا افتاده مطلع شوید. چرا که همین باورهای اشتباه، عامل اصلی بروز مشکلات جبرانناپذیری برای افراد مبتلا به ای دی اچ دی خواهد بود. در مقاله فوق به توضیح درباره این اشتباهات پرداختیم.
حالا برمیگردیم به مبحث اصلی مقاله یعنی بیماری adhd در بزرگسالان!
طی یک بررسی اجمالی متوجه میشویم که اختلال بیش فعالی/کمبود توجه بزرگسالان (ADHD یا ADD) یک اختلال عصبی است که تقریباً 4.4 درصد از افراد بزرگسالان را در آمریکا را تحت تأثیر قرار میدهد. ای دی اچ دی در مردان (5.4 درصد) بیشتر از زنان (3.2 درصد) تشخیص داده شده است. ADHD در بزرگسالان با الگوی مداوم بی توجهی، بیش فعالی و یا تکانشگری بروز میکند که در کار، زندگی شخصی و روابطشان تداخل دارد و بر آنها تأثیر میگذارد، به ویژه اگر درمان نشود!
در گذشته ADHD به عنوان یک اختلال دوران کودکی شناخته میشد اما اکنون میدانیم که ممکن است مادامالعمر باشد و تا بزرگسالی ادامه یابد. لازم به ذکر است که مطالعات اخیر بیانگر افزایش نرخ تشخیص اختلال بیش فعالی در بزرگسالان در دنیا در طی یک دهه گذشته هستند. با این حال قسمت ناراحت کننده ماجرا اینجاست که بسیاری از بزرگسالان مبتلا به ADHD هرگز در طول زندگی خود متوجه وجود این اختلال در خود نمیشوند. یعنی این اختلال معمولا در بزرگسالان تشخیص داده نمیشود. در ادامه به معرفی مهمترین نشانههای بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان و لزوم تشخیص و درمان به موقع آن اشاره خواهیم کرد.
علائم بیش فعالی بزرگسالان کداماند؟
علائم ADD و بیش فعالی در بزرگسالان معمولا شبیه علائم رایج ADHD دوران کودکی است. با این حال، مشخص شده است که شدت علائم، به ویژه بیش فعالی، در طول زمان با افزایش سن در افراد کاهش خواهد یافت. مهمترین علائم adhd در بزرگسالان شامل موارد زیر است.
علائم بی توجهی عبارتاند از: توجه ضعیف به جزئیات، مشکل در شروع و تکمیل وظایف، مشکل در تمرکز و تنظیم توجه، فراموشی، مدیریت زمان ضعیف و ضعف در سازماندهی امور.
از نشانههای تکانشگری بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان این است که رفتارهای تکانشی از خود بروز میدهند، صحبتهای دیگران را به کررات قطع میکنند، بیش از حد صحبت میکنند و بیقرارند.
بی نظمی هیجانی یعنی ناتوانی در کنترل هیجانات که در فارسی به آن ناخویشتن داری عاطفی گفته میشود. همچنین عدم تحمل ناکامی و سرخوردگی پایین نیز از دیگر علائم اختلال بیش فعالی در بزرگسالان است.
بیش فعالی در بزرگسالان بدین شکل است که این افراد در نشستن طولانی مدت در یک جای ثابت، انجام فعالیت بدون سر و صدا و انتظار کشیدن و رعایت نوبت دچار مشکل هستند. آنها معمولا بدون فکر کردن صحبت میکنند.
افراد مبتلا به این اختلال اغلب صبور بودن برایشان سخت است. دیگران ممکن است متوجه شوند که این افراد معمولا صحبت دیگران را قطع میکنند و یا اینکه میخواهند جملات دیگران را کامل کنند. آنها ممکن است به سرعت در مورد مسائل جزئی عصبانی شوند و در بسیاری از اوقات، خشم آنها به همان سرعتی که شعلهور میشود، فروکش خواهد کرد.
بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان معمولا روابط با دیگران را دشوار میکند. شرکا، دوستان، اعضای خانواده و شریک عاطفی افراد مبتلا به ADHD ممکن است ناتوانی در گوش دادن و ناتوانی در انجام تعهدات را به عنوان نشانهای از بی توجهی فرد قلمداد کنند. اگر شما فرد مبتلا به ADHD هستید، ممکن است متوجه نشوید که چرا شریک زندگیتان ناراحت است و حتی شاید احساس کنید به خاطر چیزی که تقصیر شما نیست مورد آزار و اذیت یا سرزنش قرار گرفتهاید.
برخلاف کودکان مبتلا به بیش فعالی، بزرگسالان مبتلا به این مشکل معمولا بیقرار هستند یا متوجه میشوند که نمیتوانند آرام شوند. دیگران ممکن است آنها را به عنوان فردی تندخو، پرتنش یا همیشه در حال حرکت توصیف کنند. این افراد اغلب به سمت مشاغل فعال در فضای باز کشیده میشوند تا کارهای اداری و دفتری.
آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفقترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار میرود و مولف کتابهای مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک میکند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد میکنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.
تاثیرات منفی بیماری adhd در بزرگسالان در کار، زندگی و تحصیل چگونه است؟
بیماری adhd در بزرگسالان تقریباً همه جنبههای زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد. علاوه بر این، در صورتی که این بیماری به موقع تشخیص و درمان نشود یا به صورت ناقص درمان شود، همه اینها شاید اثرات مضری بر رفاه روانی و کیفیت زندگی فرد بگذارند.
برخی علائم اختلال بیش فعالی در بزرگسالان مانند مانند مدیریت زمان و تمرکز ضعیف، به تعویق انداختن کارها و فراموشی معمولا مسیر پیشرفت فرد در تحصیل و دانشگاه و محل کار را دشوار میکنند. این افراد با مشکلات بیشتری در به دست آوردن و حفظ شغل مواجه هستند، به خصوص اگر در دوران کودکی تحت درمان قرار نگرفته باشند.
تاثیرات اجتماعی بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان
علائم بیماری adhd در بزرگسالان مانند ضعف و ناتوانی در گوش دادن، عدم تحمل ناامیدی و ناکامی، ناتوانی در انجام وظایف و تکانشگری، اغلب منجر به بروز مشکلاتی در روابط عاشقانه، دوستیها، روابط خانوادگی و سایر ارتباطات اجتماعی میشوند.
آیا به دنبال ترتبیت فرزند بیش فعال خود و یا یادگیری رفتار صحیح با وی هستید؟ پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال را به شما پیشنهاد میدهیم.
تحقیقات زیادی، اختلال بیش فعالی در بزرگسالان را با جرم و جنایت، قانون شکنی و سایر مسائل قانونی و ایمنی مرتبط دانستهاند. از جمله ریسک بالای تصادفات رانندگی در مقایسه با جمعیت عمومی. افرادی که علائم ADHD را در دوران کودکی تجربه میکنند، احتمال بیشتری میرود که در بزرگسالی درگیر فعالیتهای مجرمانه شوند(نسبت به افرادی که مبتلا به این اختلال نیستند.)
ای دی اچ دی با سوء مصرف مواد مخدر نیز به شدت مرتبط هستند. احتمال اعتیاد به مواد مخدر در بزرگسالان ADHD در مقایسه با افراد بدون ADHD دو برابر بیشتر است.
تشخیص adhd در بزرگسالان
تشخیص بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان معمولاً توسط روانپزشک با تجربه در زمینه این اختلال، صورت میگیرد.
تشخیص بیماری adhd در بزرگسالان شامل موارد زیر است:
- تست های روانشناسی
- معاینه فیزیکی که معمولا شامل آزمایش قلب، آزمایش خون یا اسکن مغز میشود (در صورت نیاز)
- سوالاتی در مورد دوران کودکی فرد
- مصاحبه با شریک زندگی، والدین یا دوست نزدیک در مورد رفتار فرد
- بررسی اسنادی مانند گزارشهای مدرسهای که در گذشته فرد در آن تحصیل میکرده.
به طور کلی، بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان زمانی تشخیص داده میشود که شواهدی مبنی بر وجود علائم این بیماری در دوران کودکی وجود داشته باشد. علائم همچنین باید در بیش از یک موقعیت (مثلاً در محل کار و خانه) وجود داشته باشند و بر زندگی روزمره فرد تأثیر بگذارند.
بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان به ندرت به تنهایی وجود دارد. تقریباً 60 تا 70 درصد بزرگسالان مبتلا به ADHD دارای یک اختلال همراه هستند.
اهمیت درک بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان
حدود 40 درصد افراد مبتلا به بیماری adhd در بزرگسالان، دچار اختلالات خلقی هستند. تقریباً 50٪ این افراد مبتلا به اختلال اضطرابی، از جمله فوبیای اجتماعی (30٪) و PTSD (12٪) (اختلال اضطراب پس از سانحه) هستند. حدود 15 درصد آنها نیز مبتلا به اختلال سوء مصرف مواد هستند.
زمانی که بیش فعالی در بزرگسالان سریعا تشخیص و کنترل شود، فرد نسبت به افرادی که وجود این اختلال در آنها تشخیص و کنترل نشده، موفقتر خواهد بود. خطرات کمتری آنها را تهدید کرده و عمر مفید این افراد نیز بیشتر میشود. پس شناسایی سریع بیماری adhd در بزرگسالان، نقش مهمی در موفقیت و کیفیت زندگی این افراد ایفا خواهد کرد. در این قسمت جدیدترین تکنیکها برای ارتقای سطح زندگی شمایی که به ای دی اچ دی مبتلا هستید را آوردیم.
چگونه مدیریت زمان را بهبود دهیم؟
افرادی که به بیش فعالی مبتلا هستند، معمولا در برنامهریزی امور روزانه و مدیریت زمان مشکل دارند. اگر شما هم به این اختلال مبتلا هستید، میبایست راهکارهای مدیریت زمان را یاد بگیرید؛ مثلا اپلیکیشن Forest!
اپلیکیشن فارست بیشک یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای تلفن همراه است که روی سیستم عامل اندروید و آیاواس قابل اجراست و از برنامههای کاربردی برای افرادی است که به بیش فعالی در بزرگسالان مبتلا هستند.
پایه و اساس این اپلیکیشن طبق گیمیفیکیشن و تکنیک پومودورو است و همچنین طراحی آرامشبخش و سبز این برنامه، احساس خوبی به افراد مبتلا به بیش فعالی میدهد. اگر که جدیدا قصد شروع یک پروژه و یا فعالیت خاصی را دارید ولی نگران اتمام و تکمیل آن هستید، به شما پیشنهاد میدهیم اپلیکیشن Forest را نصب نمایید. به کمک این برنامه بازه زمانیای که قصد دارید روی فعالیت مورد نظر کار کنید را وارد میکنید، سپس در طی ان بازه زمانی، میبایست موبایل خود را کنار گذاشته و روی پروژه کار کنید. در صورتی که موفق شوید بدون آنکه سمت گوشی بروید، فعالیت مورد نظر را تمام کنید، درختی شروع به رشد و نمو میکند؛ پس با پایبندی به برنامههای زمانبندی، کمکم صاحب یک جنگل جذاب و سرسبز خواهید شد.
این اپلیکیشن مزایای زیادی برای افراد مبتلا به بیش فعالی دارد. مثل:
- مدیریت زمان به سبک پومودورو را تقویت میکند.
- گیمیفیکیشن و رقابت اجتماعی
- به کاهش اعتیاد به موبایل و بهبود حواسپرتی کمک میکند.
- مناسب برای دانشآموزان و دانشجویان ADHD
مدیریت زمان با اپلیکیشن Remember the Milk
یکی از اصلیترین نشانههای بیماری ای دی اچ دی در بزرگسالان، حواسپرتی و کمتوجهی است. اگر شما هم از این مشکل رنج میبرید و میخواهید قرار ملاقاتها، برنامههای کاری و ضرب الاجلهای روزانه را فراموش نکنید، به شما پیشنهاد میدهیم که اپلیکیشن Remember the Milk را نصب کنید. چرا که از طریق این اپلیکیشن چیزی را فراموش نمیکنید و از قلم نمیاندازید! شما میتوانید از این برنامه در هر شرایطی استفاده کنید.
نتیجهگیری
این مقاله را به صحبت درباره بیش فعالی در بزرگسالان اختصاص دادیم. علائم اصلی این اختلال و مشکلاتی که این افراد با آن دستوپنجه نرم میکنند را توضیح دادیم. در پایان نیز دو راهکار عالی برای بهبود مدیریت زمان را معرفی و نقد کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان وب سایت در تماس باشید.
1 نظر در “معرفی 2 راهکار طلایی برای مدیریت بیش فعالی در بزرگسالان”