مقالات

کشف رابطه بیش فعالی و اعتیاد

رابطه بیش فعالی و اعتیاد

تا چه میزان از رابطه بیش فعالی و اعتیاد مطلع هستید؟

آیا سوء مصرف مواد مخدر و الکل در بین افراد مبتلا به ADHD شایع‌تر است؟

چرا افراد مبتلا به ADHD بیشتر در معرض سوء مصرف مواد مخدر و الکل هستند؟

آیا داروهای محرک برای ADHD اعتیاد آور هستند؟

آیا مصرف محرک ها برای ADHD منجر به مشکلات سوء مصرف مواد می شود؟

در صورتی که شما نیز به دنبال اطلاع از رابطه بیش فعالی و اعتیاد هستید و سوالات فوق را در ذهن دارید، تا پایان مقاله با ما باشید. زیرا قرار است درباره بیش فعالی و اعتیاد و ارتباط آنها صحبت کنیم.

حدود یک سوم تا نیمی از افراد مبتلا به ADHD، ممکن است در بزرگسالی نیز با این اختلال مواجه باشند. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که کودکان مبتلا به ADHD ممکن است در سنین بالاتر، بیشتر از سایر افراد (فاقد اختلال ای دی اچ دی)، دچار مشکلات سوء مصرف الکل و مواد شوند.

حال به این سوال می پردازیم که:

آیا سوء مصرف مواد مخدر و الکل در بین افراد مبتلا به ADHD شایع‌تر است؟

کشف رابطه بیش فعالی و اعتیاد

مطالعات زیادی، بیانگر رابطه بین بیش فعالی و اعتیاد هستند. ADHD در میان الکلی‌های بزرگسال 5 تا 10 برابر بیشتر از افراد بدون این اختلال است. حدود 25 درصد بزرگسالانی که به دلیل مصرف الکل و مواد تحت درمان قرار می گیرند، مبتلا به ADHD هستند.

همچنین کودکان مبتلا به ADHD احتمال بیشتری دارد که در دوران نوجوانی شروع به سوء مصرف الکل کنند. در یک مطالعه دیگر، 14 درصد از کودکان 15 تا 17 ساله مبتلا به ADHD در بزرگسالی در مقایسه با همسالان بدون ADHD خود، مشکلات سوء مصرف الکل یا اعتیاد به آن را داشتند. مطالعه دیگری نشان دادد که در سن متوسط 14.9 سال، 40٪ از کودکان مبتلا به ADHD شروع به مصرف الکل کردند، در مقایسه با 22٪ از کودکان بدون تشخیص ADHD که یک پیش بینی کننده قوی برای سوء مصرف الکل و مواد در بزرگسالی محسوب می‌شد. از سوی دیگر، بزرگسالان جوان (میانگین سنی 25 سال) به همان اندازه احتمال مصرف الکل داشتند، چه تشخیص ADHD داشته باشند یا نه، اما افراد مبتلا به ADHD احتمال مصرف بیش از حد الکل را داشتند.

چالش-تا-آرامش-پکیج-طلایی-فرزند-بیش-فعال

پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال

چالش تا آرامش: پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال، آموزش والدین برای تربیت صحیح و نحوه صحیح رفتار با کودکان بیش فعال

محققان همچنین ارتباط بین ADHD و استفاده از ماری جوانا و سایر مواد مخدر تفریحی، به ویژه در افرادی که دارای سایر اختلالات روانی (مانند اختلال وسواس فکری-اجباری) هستند، نیز کشف کرده‌اند. علاوه بر این، افراد مبتلا به ADHD معمولاً در سنین پایین‌تری نسبت به افراد بدون این عارضه با مواد مخدر و الکل دچار مشکل می‌شوند.

راز ارتباط بین بیش فعالی و اعتیاد به مواد و الکل چیست؟

محققان معتقدند که افراد مبتلا به ADHD بیشتر تکانشگر هستند و احتمالاً مشکلات رفتاری مختلفی نیز دارند که هر دو می‌تواند به سوء مصرف مواد مخدر و الکل منجر شود. لازم به ذکر است که ابتلا به ADHD و اعتیاد به الکل بیشتر در بین خانواده‌ها وجود دارد. پس کودک مبتلا به ADHD که والدین الکلی دارند، احتمال بیشتری دارد که به مشکل سوء مصرف الکل نیز مبتلا شود. محققان به ژن‌های مشترک بین ADHD و اعتیاد به الکل اشاره می‌کنند.

آیا داروهای محرک بیش فعالی اعتیادآور هستند؟

والدین گاهی نگران این هستند که آیا داروهای محرکی که فرزندانشان برای درمان ADHD مصرف می‌کنند (مانند ریتالین و آدرال) اعتیادآور هستند یا داروهای محرک با افزایش سطح یک پیام‌رسان شیمیایی به نام دوپامین در مغز عمل می‌کنند که به بهبود تمرکز و توجه کمک خواهد کرد. یعنی مهارت‌هایی که غالباً تسلط بر آنها برای افراد مبتلا به ADHD دشوار است، به کمک دوپامین بهبود خواهند یافت.

دوپامین همچنین بر عواطف و احساس لذت نیز تأثیر می‌گذارد و این احساس را ایجاد می‌کند که فرد تمایل بیشتری برای مصرف آن داشته باشد. از آنجایی که کوکائین و سایر مواد مخدر خیابانی نیز سطح دوپامین را افزایش می‌دهند، این نگرانی وجود دارد که داروهای محرک ADHD ممکن است به طور مشابه اعتیادآور باشند. توانایی ریتالین در افزایش انرژی و تمرکز حتی باعث شده است که برخی به آن “کوکائین فقرا” بگویند.

آیا داروهای محرک بیش فعالی آور هستند؟

مصرف دوز بالای داروهای محرکی مثل ریتالین، یعنی دوزی بیشتر از آنچه که معمولاً برای درمان ADHD تجویز می‌شود، اثراتی مشابه اثرات کوکائین خواهد داشت. اما محققان تفاوت‌های مشخصی بین ریتالین و کوکائین پیدا کرده‌اند. یکی از عواملی که منجر به اعتیاد و سوء مصرف می‌شود این است که هر کدام از اینها چقدر سریع سطح دوپامین را افزایش دهند. هر چه سطح دوپامین سریعتر افزایش یابد، احتمال سوء استفاده بیشتر است. یکی از محققان دریافت که ریتالین حدود یک ساعت طول می‌کشد تا سطح دوپامین را در مغز افزایش دهد، در حالی که با کوکائین استنشاقی تنها چند ثانیه طول می‌کشد. دوزهای ریتالین و سایر محرک‌های مورد استفاده برای درمان ADHD کمتر و طولانی‌تر عمل می‌کنند که خطر اعتیاد را کاهش می‌دهد. استفاده طولانی مدت از همه محرک‌ها گاهی اوقات می‌تواند منجر به پدیده‌ای به نام تحمل شود. یعنی برای رسیدن به همان اثر یک ماده کنترل شده به دوزهای بالاتری نیاز است. ممکن است در زمانی که این اتفاق رخ دهد، پزشک از داروهای غیر محرک برای درمان ADHD استفاده کند.

آیا مصرف محرک ها برای درمان ADHD منجر به اعتیاد و سوء مصرف مواد می شود؟

بسیاری از والدین نگران این هستند که دادن داروهای محرک درمان ADHD به فرزندانشان ممکن است باعث شود که فرزندشان شروع به امتحان کردن انواع دیگر داروها یا مواد کند. مطالعات متعددی برای بررسی ارتباط احتمالی بین داروهای محرک ADHD تجویز شده و مشکلات سوء مصرف مواد انجام شده است و به نظر نمی‌رسد که ارتباط قوی‌ای بین این دو وجود داشته باشد.

کشف رابطه بیش فعالی و اعتیاد

یکی از طولانی‌ترین و معتبرترین مطالعاتی که 100 پسر مبتلا به ADHD را به مدت 10 سال دنبال کرد، نشان داد که خطر سوء مصرف مواد در پسرانی که داروهای محرک مصرف می‌کنند در مقایسه با کسانی که این داروها را مصرف نمی‌کنند، بیشتر نیست. مطالعه قبلی نیز توسط همین محققان صورت گرفته بود حتی نشان داد که استفاده از محرک‌ها ممکن است با تسکین علائم ADHD که اغلب منجر به مشکلات سوء مصرف مواد می‌شود، در برابر سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد به الکل در کودکان مبتلا به ADHD محافظت کند. پس هر چه محرک‌ها زودتر شروع شوند، احتمال سوء مصرف مواد در مسیر کاهش می‌یابد.

کشف رابطه بیش فعالی و اعتیاد

الکلیسم و ​​سوء مصرف مواد در افراد مبتلا به ADHD چگونه درمان می شود؟

مهم است که به یاد داشته باشید که همه افراد مبتلا به ADHD دچار مشکل سوء مصرف الکل یا مواد نمی‌شوند. در بزرگسالانی که دچار مشکل اعتیاد می‌شوند، پزشکان درمان با داروهای غیر محرک از جمله اتوموکستین (Strattera)، ویلوکسازین (Qelbree)، کلونیدین (Kapvay)، یا گوانفاسین (Intuniv، Tenex) و گاهی اوقات داروهای ضد افسردگی خاصی مانند بوپروپیون (ولبوترین) و دزیپرامین (Norpramin) را تجویز می‌کنند.

اینکه آیا ریتالین و سایر محرک‌ها درمان‌های مؤثری برای بیماران ADHD با مشکلات سوء مصرف مواد هستند یا خیر، مشخص نیست. این داروها ممکن است زمانی مفید باشند که به شکل طولانی اثر و به روشی کنترل شده برای به حداقل رساندن خطر وابستگی فیزیکی یا سوء استفاده از آنها تجویز شوند. درمان فردی یا گروهی و همچنین گروه های حمایتی 12 مرحله‌ای نیز می‌تواند بخش مهمی از برنامه سوء مصرف مواد برای افراد مبتلا به ADHD باشد.

آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفق‌ترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار می‌رود و مولف کتاب‌های مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک می‌کند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *