اخبار و رویدادها

افزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی، یکی از عوارض بیش فعالی در بزرگسالان!

عوارض بیش فعالی در بزرگسالان

در زمینه عوارض بیش فعالی در بزرگسالان، نتایج یک مطالعه و بررسی‌ وسیع صورت گرفته بیانگر این است که بزرگسالان مبتلا به ADHD نسبت به افراد فاقد این اختلال، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

تاریخ گذارش سپتامبر 2022 و منبع آن نیز، موسسه کارولینسکا می‌باشد.

بزرگسالان مبتلا به ADHD در مقایسه با افرادی که این اختلال را ندارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به طیف وسیعی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند. این نتیجه حاصل یک مطالعه مشاهده‌ای بزرگ به سرپرستی محققان مؤسسه کارولینسکا و دانشگاه اوربرو در سوئد است. این محققان در مقالۀ منتشر شده در مجله World Psychiatry بر لزوم پایش سلامت قلبی عروقی در افراد مبتلا به ADHD تأکید می‌کند.

ارتباط بیش فعالی در بزرگسالای و مشکلات قلبی و عروقی
مشکلات قلبی عروقی، یکی از عوارض بیش فعالی در بزرگسالان است

اختلال نقص توجه-بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع‌ترین اختلالات عصبی-رشدی است که شیوع جهانی آن در بزرگسالان حدود ۲.۵ درصد است. این اختلال اغلب با برخی چالش‎های جسمی و روانی همراه است که برخی از آنها با افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی (CVD) مرتبط هستند. اما اینکه آیا ADHD به طور مستقل با بیماری‌های قلبی عروقی کلی و خاص مرتبط است، کمتر موردتوجه قرار گرفته است.

در این مطالعه، محققان پس از حذف سایر عوامل خطر شناخته‌شده‌ای مانند دیابت نوع ۲، چاقی، مصرف سیگار، مشکلات خواب و اختلالات روانی به دنبال کشف ارتباط بین ADHD و حدود ۲۰ بیماری مختلف قلبی عروقی بودند.

دکتر لین لی فوق‌تخصص اپیدمولوژی و نویسندۀ اول این مقاله می‎گوید: “احتمال ابتلا بزرگسالان ADHD به حداقل یکی از بیماری‌های قلبی عروقی در مقایسه با افراد فاقد این اختلال بیش از دو برابر است.” “وقتی سایر عوامل شناخته شده برای بیماری‌های قلبی عروقی را در نظر گرفتیم، ارتباط ADHD با بیماری‎های قلبی عروقی ضعیف‌تر شد اما همچنان معتقدیم اختلال نقص توجه-بیش فعالی یک عامل خطر مستقل برای طیف وسیعی از بیماری‌های قلبی عروقی محسوب می‌شود.”

این یافته‌ها بر اساس داده‌های ثبت ملی بیش از پنج میلیون بزرگسال سوئدی، از جمله حدود ۳۷ هزار نفر مبتلا بهADHD به دست آمده است. پس از یک دوره پیگیری حدوداً دوازده ساله، ۳۸ درصد از افراد مبتلا به ADHD حداقل به یک بیماری قلبی عروقی مبتلا شدند، این در حالی است که این رقم در افراد بدون ADHD ۲۴ درصد بود.

چالش-تا-آرامش-پکیج-طلایی-فرزند-بیش-فعال

پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال

چالش تا آرامش: پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال، آموزش والدین برای تربیت صحیح و نحوه صحیح رفتار با کودکان بیش فعال

در این افراد خطر ابتلا به همه انواع بیماری‌های قلبی عروقی افزایش یافته بود، به‌ویژه میتوان به ایست قلبی، سکته مغزی هموراژیک و بیماری‌های عروقی محیطی اشاره کرد. ارتباط بین ADHD و بیماری‌های قلبی عروقی در مردان کمی قوی‌تر از زنان بود. برخی همبودهای روان‌پزشکی، به‌ویژه اختلالات خوردن و سوءمصرف مواد، به طور قابل‌توجهی خطر بیماری‌های قلبی عروقی در افراد مبتلا به ADHD را افزایش دادند. درمان با داروهای محرک و سایر داروهای روان‌پزشکی، مانند داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب، تأثیر قابل‌توجهی بر این ارتباط نداشت.

محققان خاطرنشان می‌کنند که به دلیل ماهیت مشاهده‌ای این مطالعه، یافته‌ها نمی‌توانند رابطه علت و معلولی را اثبات کنند.

در زمینه عوارض بیش فعالی در بزرگسالان، هنریک لارسن، دیگر نویسنده این مقاله، می‎گوید: “پزشکان باید همبودی‌های روان‌پزشکی و عوامل سبک زندگی را به‌دقت در نظر بگیرند تا به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی در افراد مبتلا به ADHD کمک کنند، اما ما همچنین به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا مکانیسم‌های زیستی محتمل، مانند اجزای ژنتیکی مشترک بین ADHD و بیماری‌های قلبی عروقی را بررسی کنیم.”

شایان ذکر است که این محققان به برخی محدودیت‌های این مطالعه اشاره کرده‌اند، از جمله نبود داده‌هایی در مورد برخی عوامل مرتبط با سبک زندگی، مانند رژیم غذایی و فعالیت بدنی، که ممکن است بر این ارتباط تأثیر بگذارند.

برای کسب اطلاع از جدیدترین اخبار، پیرامون درمان بیش فعالی کودکان و بزرگسالان می‌توانید با کارشناسان ای دی اچ دی یار، در تماس باشید.

آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفق‌ترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار می‌رود و مولف کتاب‌های مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک می‌کند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *