از عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال چه میدانید؟ شاید باورش برایتان سخت باشد؛ اما 20 تا 45 از زندانیان جهان، روزی یک کودک بیش فعال با انرژی مهارنشده بودند! بله اما متاسفانه باید بگوییم که این آمار تکاندهنده فقط نوک کوه یخی معضل بیتوجهی به درمان ADHD هستند. اختلالی که در صورتی که الان نتوانید آن را به خوبی مدیریت و کنترل کنید، فردا با سیلابی از مشکلات تحصیلی، بحرانهای نوجوانی و بلوغ، مشکلات اجتماعی و حتی پروندههای قضایی فرزندتان مواجه خواهید شد. از هر ده کودکی که ADHD در آنها در مان نشده است، تقریبا سه نفر قبل از رسیدن به 18 سالگی، ترک تحصیل میکنند. 4 نفر مبتلا به اختلالات اضطرابی هستند و دو نفر نیز وارد چرخه بزهکاری میشوند. در این مطلب به بررسی عمیق مشکلات ناشی از عدم درمان این اختلال خواهیم پرداخت.
در بهروزرسانی اخیر مقاله، آخرین یافتههای علمی اختلالات بینایی عملکردیای را معرفی میکنیم که منجر به تشخیص اشتباه ای دی اچ دی در کودکان میشودند.
Table of Contents
Toggleعواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال
ای دی اچ دیای که درمان نشده باشد، در واقع یکی از ناتوانکنندهترین اختلالاتی است که میتوان با آن زندگی کرد. خطرات عدم درمان ADHD شامل مشکلات تحصیلی، اجتماعی و عاطفی در دوران کودکی است.
البته که این مشکلات تا بزرگسالی نیز ممکن است باقی بمانند، به طوری که بر عملکرد شغلی، روابط زناشویی و خانوادگی و سلامت روان فرد تأثیر عمیقی خواهند گذاشت. لازم به ذکر است که از عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال میتوان به اعتیاد مواد مخدر و الکل اشاره کرد. در ادامه به بررسی نقش بیش فعالی درمان نشده در بروز اعتیاد صحبت کردیم.
چطور بیش فعالی باعث اعتیاد می شود؟
عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال فقط به دوران کودکی محدود نخواهد شد، بلکه اثرات مخرب آن، با شروع بلوغ و دوران نوجوانی، بیشتر نیز میشود. در صورت عدم درمان و شروع دوره بلوغ، نوجوانان خود درمانی خواهند کرد. در چند سال اخیر خطر سوء مصرف مواد در این گروه از نوجوانان 100 درصد افزایش یافته است. این توالی به طور کلی با تنباکو و الکل شروع میشود، سپس به سمت مصرف ماری جوانا کشیده میشود. به کوکائین میرسد و به سرعت از مصرف به سوء مصرف و اعتیاد تغییر خواهد کرد. از آنجایی که کوکائین باعث ایجاد تمرکز در مغز ADHD میشود، نوجوانی که با کوکائین خود درمانی میکنند، به اندازه کافی آرام و متمرکز میشود که بتواند کتاب بخواند یا روی یک کار تمرکز کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع، مقاله رابطه بیش فعالی و اعتیاد را مطالعه نمایید. چرا که در این مقاله ارتباط میان بیشفعالی و اعتیاد را بررسی کردیم. درباره اینکه چرا افراد مبتلا به ADHD ممکن است بیشتر در معرض رفتارهای اعتیادآور قرار بگیرند و چه عواملی در این مسیر نقش دارند، صحبت کردیم. اگر فرزند یا دانشآموزی با نشانههای بیشفعالی دارید، با مطالعه این مطلب دیدگاه تازهای درباره پیشگیری، شناخت زودهنگام و راهکارهای حمایت از این افراد به دست خواهید آورد.
البته، نوجوانانی که داروهای تجویزی برای بهبود ADHD خود مصرف میکنند نیز ممکن است از مصرف مواد در امان نباشند. به عبارت دیگر، آنها نیز مانند سایر نوجوانان کنجکاو رفتار میکنند. این نوجوانان ممکن است مواد مخدر را آزمایش کنند یا نکنند، اما اگر این کار را انجام دهند، این کار را برای برآورده کردن یک نیاز عصبی زیستی انجام نمیدهند.
به طور کلی، نوجوانان مبتلا به ADHD که تحت درمان قرار میگیرند نسبت به بدن خود حساستر میشوند، به نیازهای فیزیکی خود احترام میگذارند و برای حفظ سلامت خود آماده میشوند. پس در نهایت شروع انواع درمان بیش فعالی در کودکان و نوجوانان، باعث کاهش تمایل آنها به سمت مواد مخدر خواهد شد.
-
چالش تا آرامش: پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال
7.000.000 ریالقیمت اصلی: 7.000.000 ریال بود.3.500.000 ریالقیمت فعلی: 3.500.000 ریال.
تأثیر جدی شکست در درمان ADHD در سراسر بزرگسالی ادامه خواهد داشت. بزرگسالان مبتلا به ADHD که دارو و درمان درستی دریافت نکردهاند، 78 درصد بیشتر در معرض خطر اعتیاد به دخانیات و 58 درصد بیشتر احتمال دارد که از داروهای غیرقانونی استفاده کنند.
79 درصد از بزرگسالان مبتلا به ADHD که در کودکی تحت درمان قرار نگرفتهاند، در مقایسه با 51 درصد از بزرگسالان بدون ADHD، علائم اضطراب، افسردگی و بیماری های جسمی را تجربه میکنند.
مشکلات مادام العمر ناشی از بیتوجهی به درمان بیش فعالی
عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال و همچنین نوجوانان مبتلا به این اختلال، بسیار گستردهتر از حد تصور همه ماست.
این اختلال در صورتی که به درستی کنترل و مدیریت نشود، باعث بروز ناکامی و حتی خطرات جبران ناپذیری در تمام مراحل زندگی خواهد شد.
- زمانی که به درمان ای دی اچ دی اهمیتی داده نشود، مشکلات آموزشی و تحصیلی بیشماری گریبانگیر فرد میشود. طی مطالعهای که روی عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال صورت گرفت، بیش از 58 درصد از کودکانی که برای ADHD خود دارو مصرف نکرده بودند، در مدرسه موفق به کسب نمرات قابل قبولی نشدند. در یک مطالعه دیگر، 46 درصد از تحصیل به حالت تعلیق درآمده بودند. همچنین طبق یک بررسی، حدود 30 درصد از نوجوانان مبتلا به ADHD در مقایسه با 10 درصد از نوجوانان بدون ADHD، موفق به تکمیل دبیرستان نمیشوند.
- سی و هشت درصد از بزرگسالان جوان مبتلا به ADHD ای که درمان دارویی درستی نداشتند، در مقایسه با 4 درصد از افراد بدون ADHD، باردار بودهاند یا باعث بارداری ناخواسته شدهاند. هفده درصد از بزرگسالان جوان مبتلا به ADHD، در مقابل 4 درصد از افراد فاقد این بیماری، به یک بیماری مقاربتی مبتلا شدهاند.
- اپیدمی تلفات رانندگی نیز با عواقب بیتوجهی به درمان بیش فعالی مرتبط است. رانندگی خطرناکترین فعالیتی است که نوجوانان انجام میدهند و تصادفات رانندگی علت اصلی مرگ و میر جوانان در آمریکای شمالی است. با توجه به اینکه عملکرد رانندگی به طور جدی تحت تأثیر بی توجهی، تکانشگری و بیش فعالی قرار گرفته است، رانندگان جوان مبتلا به ADHD دو تا چهار برابر بیشتر از همسالان بدون ADHD خود، تصادف میکنند. تحقیقات اخیر خطر تخریب خودرو در این افراد را حتی بیشتر از بزرگسالانی که به طور قانونی مست هستند، نشان میدهد.
مشکلات خانوادگی ناشی از بیش فعالی
سه علامت اصلی ADHD (بیش فعالی، تکانشگری و بی توجهی) که باعث بروز مشکل در روابط شخصی میشوند، بر انسجام خانواده تأثیر منفی خواهند گذاشت. به طوری که شانس موفقیت و رضایت شخصی را کاهش میدهند و ازدواج سالم و موفق را به خطر میاندازند. احتمال طلاق در افرادی که مبتلا به ای دی اچ دی هستند و وارد پروسه درمان نشدند، دو برابر بیشتر از همسالان تحت درمان است.
رژیم غذایی مناسب برای کودک بیش فعال
عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال را شناختیم و متوجه اهمیت تشخیص و درمان سریع این کودکان شدیم.
حال برای کاهش علائم بیش فعالی در کودکی که با مشکلات ناشی از بیش فعالی درمان نشده رنج میبرد، توجه به یک سری نکات، ضروری است.
- هنگامی که کودک شما مبتلا به ADHD تشخیص داده شد، توصیه میکنیم توصیههای پزشک خود را دنبال کنید.
- از غذاهای حاوی رنگهای خوراکی و مواد نگهدارنده خودداری کنید
- به کلاس یوگا/تای چی بپیوندید
- رفتار درمانی و والدین را جدی بگیرید
- به فرزند خود مکملهایی بدهید که شامل: روی، منیزیم، ویتامین B-6 و ال کارنیتین باشد.
- از رژیم های غذایی حاوی آلرژن های بالقوه خودداری کنید.
آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفقترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار میرود و مولف کتابهای مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک میکند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد میکنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.
چرا اختلالات بینایی عملکردی با اختلال ADHD اشتباه گرفته میشود؟
طی بررسیهای صورت گرفته اخیر مشخص شد که اختلالات بینایی عملکردی ممکن است علائمی شبیه اختلال ADHD را داشته باشد که این موضوع منجر به تشخیص اشتباه خواهد شد.
اول بیایید تا بیشتر با اختلالات بینایی عملکردی آشنا شویم!
افرادی که به اختلالات بینایی عملکردی (اختلالات عملکرد دیداری) مبتلا هستند، در هماهنگی و همچنین عملکرد چشمهایشان با مشکلاتی مواجهاند. البته این نکته را ذکر کنیم که اختلالات بینایی عملکردی، حتی ممکن است در تستهای بینایی رایج دنیا مثل تست بینایی 20/20 تشخیص داده نشود!
افرادی که درگیر این اختلال هستند، با مشکلاتی مثل عدم هماهنگی بین دو چشم، مشکل تمرکز و حتی ردیابی حرکات مواجهاند.
شباهت علائم اختلالات بینایی عملکردی با علائم ADHD:
خب همانطور که توضیح دادیم برخی از علائم این دو اختلال با یکدیگر همپوشانی دارند که در ادامه به آنها اشاره کردیم:
- بیقراری
- مرتکب شدن اشتباهاتی از روی بیدقتی
- عدم تمرکز
- اجتناب از فعالیتهای نزدیک مثل خواندن از روی متن
یک مطالعهای که در سال 2016 بر روی کودکان صورت گرفت نشان داد کودکانی که درگیر به مشکلات بینایی بودند، دو برابر بیشتر از دیگر کودکان، به اشتباه تشخیص اشتباه ADHD دریافت کردند.
یک بررسی دیگر نشان داد که حدود 15 درصد کودکانی که مشکلات بینایی داشتند، تشخیص ای دی اچ دی دریافت کردند، در صورتی تشخیص ای دی اچ دی در کودکانی که مشکلات بینایی نداشتند، فقط 8 درصد بود.
برای پیشگیری از چنین تشخیصهای اشتباهی میبایست به عنوان والدینی آگاه، فرزند خود را به مراکزی ببرید که معاینات جامع بینایی را انجام میدهند. چرا که با تشخیص اشتباه ADHD فرزند شما ممکن است بیدلیل داروهای تجویز شده برای بیش فعالی را مصرف کند، در صورتی که مشکل او بیش فعالی نیست و درگیر مشکلات بینایی است!
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم شما را با عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال، آشنا کنیم. سپس به توضیح نحوه شروع اعتیاد و سومصرف مواد در نوجوانان مبتلا به ADHD پرداختیم. و متوجه شدیم در صورتی که نوجوانی درمان درستی دریافت نکند، سراغ خوددرمانی با مواد مخدر خواهد رفت. در صورتی که نیازمند کسب اطلاعات بیشتر درباره تربیت صحیح کودک بیش فعال هستید، با کارشناسان وب سایت adhdyar تماس بگیرید.