مقالات

علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن؛ مادران باردار بخوانند

علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن

به نظر شما اصلی‌ترین علت بیش فعالی چیست؟ آیا آلودگی هوایی که نفس می‌کشیم یکی از دلایل ابتلا به ADHD محسوب می‌شود؟ چنین سوالاتی همیشه ذهن مادران باردار نگران را به خود درگیر کرده است. زیرا، ابتلا به اختلال ADHD فقط به خاطر عواملی مثل ژنتیک و یا تربیت خانوادگی نیست؛ بلکه عوامل محیطی ناشناخته نیز در بروز آن نقش مهمی دارند. از آنجایی که شاهد افزایش نگرانی والدین درباره این موضوع هستیم، در این مقاله تلاش داشتیم تا شما را با علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن آشنا کنیم. پس در صورتی که شما نیز در انتظار تولد فرزندتان هستید و در تلاش برای پیشگیری از ابتلا وی به اختلالات رایج کودکان می‌باشید، این مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید. چرا که ما در این مطلب قصد داریم تا تمام عوامل موثر بر بروز اختلال ADHD را به شما معرفی کنیم. پس بیایید به کمک هم، از بروز بیش فعالی کودکمان پیشگیری کنیم!

قبل از پرداختن به سوال علت بیش فعالی چیست، ابتدا آب پاکی را روی دستتان بریزم که اختلال ADHD ناشی از تماشای بیش از حد تلوزیون، استفاده زیاد از موبایل و تبلت، فرزندپروری ضعیف (یعنی تربیت غلط کودک) یا خوردن بیش از حد قند شیرینی‌جات نیست! پس از همین اول کار، بهتر است چنین باورهای غلطی که در بین مردم شایع شده است را کنار بگذارید. همه مواردی که ذکر کردیم گرچه ممکن است عوارض جانبی منفی‌ای داشته باشند؛ اما اختلال بیش فعالی شامل آنها نمی‌شود!

 

علت بیش فعالی چیست؟

پس آخر علت بیش فعالی چیست؟

باید گفت که اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) یک بیماری عصبی زیستی است که علائم آن به محیط کودک نیز بستگی دارد. ADHD اکنون یکی از شایع‌ترین و بحث‌برانگیزترین اختلالات است که در ادامه به ذکر اصلی‌ترین علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن صحبت خواهیم کرد.

ژنتیک و بیش فعالی

اختلال ADHD معمولاً در بین اعضای خانواده‌ وجود دارد و در بیشتر موارد، این تصور وجود دارد ژن‌هایی که از والدین به ارث برده می‌شوند، عامل مهمی در ایجاد این اختلال هستند. طبق تحقیقات صورت گرفته افرادی که والدین و خواهر یا برادر مبتلا به بیش فعالی دارند، احتمال بیشتری می‌رود که خودشان نیز به ADHD مبتلا شوند. با این حال، وراثتی بودن ADHD کمی پیچیده است و تصور نمی‌شود که این اختلال مربوط به یک خطای ژنتیکی باشد. پس با هم باشیم تا به سوال علت بیش فعالی چیست، پاسخ دهیم.

بیش فعالی و ارتباط آن با عملکرد و ساختار مغز

در مقاله مربوط به مغز افراد بیش فعال که مطالعه آن را اکیدا به شما پیشنهاد می‌دهیم، ما درباره تفاوت‌‌های ساختاری و عملکرد مغز افراد مبتلا به adhd صحبت کردیم. همچنین توضیح دادیم که نقص در سیستم سیستم نوروشیمیایی مغز افراد مبتلا به adhd (سطح پایین انتقال‌دهنده عصبی نوراپی نفرین که ارتباط نزدیکی با دوپامین دارد)، منجر به مشکلات مربوط به حافظه، کنترل حرکتی و انگیزه می‌شود. همچنین در این مقاله توضیح می‌دهیم که اندازه برخی از نواحی مغز این افراد (مثل آمیگدال و هیپوکامپ) کوچکتر از دیگر افراد است و همچنین روند بلوغ مغزی (مثل قشر جلویی مغز) دچار تاخیر است. در صورتی که شما نیز قصد دارید بدانید که اختلال در انتقال‌دهنده‌های عصبی چه عوارضی ایجاد می‌کنند، حتما مقاله مربوط را بخوانید.

تحقیقات متعددی برای پاسخ به سوال علت بیش فعالی چیست، صورت گرفته و نتایج آنها بیانگر تفاوت‌های احتمالی‌ای در مغز افراد بیش فعال با سایر افرادی است که فاقد این اختلال هستند. به عنوان مثال، مطالعات مربوط به اسکن مغز نشان داده‌اند که مناطق خاصی از مغز ممکن است در افراد مبتلا به ADHD کوچکتر باشند، در حالی که مناطق دیگر ممکن است بزرگتر باشند. 

پس متوجه شدیم که افراد مبتلا به ADHD ممکن است عدم تعادل در سطح انتقال دهنده‌های عصبی (دوپامین و نورآدرنالین) در مغز داشته باشند یا اینکه این مواد شیمیایی مغز آنها ممکن است به درستی کار نکنند. این انتقال دهنده‌های عصبی، پیام رسان‌های شیمیایی مغز هستند.

 

تشخیص بیش فعالی با نوار مغز

به بیانی ساده‌تر، برخی از نواحی مغز به ویژه آنهایی که مربوط به فعالیت و دامنه توجه هستند در میان کودکان و بزرگسالان مبتلا به ADHD متفاوت است. برخی مطالعات نشان می‌دهند که لوب پیشانی مغز (در قسمت جلویی مغز قرار دارد) در میان افراد مبتلا به ADHD متفاوت است. این حوزه مربوط به تصمیم گیری است.

در صورتی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن هستید، با کارشناسان وب سایت ما در تماس باشید.

جنسیت و بیش فعالی

پسران و مردان بیشتر از دختران و زنان در معرض خطر ابتلا به ADHD هستند. این موضوع به دلیل عوامل ژنتیکی یا عوامل هورمونی است. مطالعات نشان می‌دهند، از آنجایی که ADHD معمولاً با علائم خشونت و بیش فعالی همراه است، بسیاری از دخترانی که نوع غالب بی توجهی (نقص توجه) از اختلال بیش فعالی دارند، معمولا در هنگام تشخیص نادیده گرفته می‌شوند. دختر بچه های بیش فعال معمولا تا زمانی که بزرگ شوند و به سن نوجوانی و جوانی برسند، معمولا شناسایی نمی‌شوند.

 

گروه‌های در معرض خطر

علاوه بر ژنتیک و تفاوت در ساختار و عملکردهای مغزی، برخی افراد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به بیش فعالی هستند. نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند؛ یعنی قبل از هفته 37ام بارداری به دنیا آمده‌اند و یا نوزادانی که با وزن کم متولد می‌شوند، ریسک ابتلا به بیش فعالی در آنها بالاتر است.

 

مشکلات نوزادان نارس در بزرگسالی

مطالعات زیادی بیانگر این موضوع هستند که ارتباط مستقیمی بین بیماری صرع و ابتلا به اختلال بیش فعالی وجود دارد؛ یعنی برخی از مبتلایان به این بیماری شاید به اختلال ADHD نیز مبتلا باشند.

عوامل موثر در بیش فعالی کودکان

برخی از مطالعات بیانگر این موضوع هستند که زنان بارداری که سیگار می‌کشند، الکل مصرف می‌کنند یا از داروهای روان‌گردان استفاده می‌کنند در ریسک ابتلا به ADHD فرزندی که به دنیا می‌آورند، بیشتر از دیگر مادران است.

آسیب شناسی دقیق پشت این ارتباط به خوبی شناخته نشده است. با این حال، کارشناسان حدس زده می‌زنند که این نوع سبک زندگی فعالیت‌های عصبی درون رحم را کاهش می‌دهد و همچنین انتقال دهنده‌های عصبی مواد شیمیایی پیام رسان عصبی را تغییر خواهد داد. زنان بارداری که در معرض سموم محیطی قرار دارند نیز در معرض خطر به دنیا آوردن نوزادانی هستند که ممکن است به ADHD مبتلا شوند.

عوامل موثر در بیش فعالی کودکان

ریسک ابتلا به بیش فعالی در کودکان خردسال و پیش دبستانی‌ای که در معرض سموم محیطی قرار دارند بالاست. کودکانی که در معرض سرب و رنگ‌های موجود در لوله‌های ساختمان‌ها و منازل قدیمی هستند، رفتار خشونت‌آمیز و اختلال بیش فعالی بیشتری در آنها مشاهده می‌شود.

 

آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفق‌ترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار می‌رود و مولف کتاب‌های مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک می‌کند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.

آگاهی از علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن، به شکا کمک می‌کند تا موفقیت در تحصیل، کار و زندگی شخصی فرزندتان را تضمین کنید؛ فقط کافیست که با صحیح‌ترین طرز رفتار با کودکان بیش فعال آشنا شوید.

علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن

گروهی از محققان در پاسخ به علت بیش فعالی چیست، به مصرف برخی داروها در دوران بارداری اشاره دارند. آنها معتقدند که بین مصرف طولانی مدت داروهایی مثل پاراستامول در دوران بارداری و ابتلا کودکان به اختلالات عصبی رشدی مثل بیش فعالی، ارتباط وجود دارد. البته باید بگوییم که این یافته‌ها هنوز تایید نشدند، اما به  دلیل فاکتورهایی مثل پیچیدگی‌های موجود در مطالعات مذکور و همچنین تفاوت‌های فردی، پیش از مصرف هر دارویی در دوران بارداری، ابتدا با پزشک معالج خود در تماس باشید.

درباره علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن، بیشتر بدانید

یک بررسی بیانگر ابتلا به بیش فعالی در کودکانی است که دچار آسیب مغزی شده بودند، البته شواهد زیادی در این باره در دست نیست! مطالعات دیگری نیز بیانگر تاثیر افزودنی‌های خوراکی و رنگ‌های خوراکی صنعتی در ابتلا به adhd هستند، که این ادعا نیز هنوز به صورت 100 درصد قطعی نشده است. کودکانی که به غذاهایی مثل شیر،گندم و آجیل‌ها حساسیت دارند ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به اختلال ای دی اچ دی باشند.

بعضی کارشناسان در پاسخ به سوال علت بیش فعالی چیست؟ بیان می‌کنند که بین بیش فعالی و اختلال شنوایی ارتباط مستقیم وجود دارد.

حالا که به سوال علت بیش فعالی چیست پاسخ دادیم، سراغ راه‌های درمان و پیشگیری از بروز این اختلال می‌رویم:

  • برای پیشگیری از بروز اختلال بیش فعالی در فرزندتان، به شما پیشنهاد می‌دهیم که در دوران بارداری، هر دارو را تحت نظر پزشکتان مصرف کنید.
  • استفاده از ابزار دیجیتال را برای فرزندتان مدیریت کنید. چرا که مطالعات اخیر نشان دادند که استفاده بیش از حد از ابزار دیجیتال و رسانه‌های اجتماعی، شدت علائم ADHD را افزایش می‌دهد.
  • با سبک‌های تربیتی مختلف و طرز رفتار صحیح با کودکان بیش فعال آشنا شوید، چرا که درمان بیش فعالی کودکان، بدون یادگیری طرز رفتار صحیح با این کودکان، امکان پذیر نخواهد بود.

پس کسب اطلاعات بیشتر درباره علت بیش فعالی کودکان شناخت و درمان آن، همین حالا با کارشناسان وب سایت ADHDYAR در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *