اصلا تاحال فکر کردین که به چه دلیل باید از عاقبت بچه های بیش فعال مطلع باشیم؟ داستان کوتاهی که در ابتدای مطلب برای شما میآوریم، فقط بخش کوچکی از مشکلات جبرانناپذیر بیش فعالی درمان نشده در بزرگسالی و نوجوانی را به تصور میکشد. این داستان به شما نشان میدهد که اگر بیش فعالی درمان نشود چه میشود و چه عواقبی در انتظار شما و فرزند عزیزتان خواهد بود!
حدودا 15 ساله بود که توسط مشاور مدرسه به خاطر اختلالات مصرف مواد توبیخ شد. در نظر او مشکل کوچکی بود؛ اما برای والدینش شوک بزرگی بود! نه اعضای خانواده و نه کادر مدرسه اصلا یادشان نبود که اون دقیقا همون بچهای هست که از همان دوران کودکی قادر نبود در کلاس درس آرام بنشیند! معلمان و ناظم مدرسه به او برچسبهایی مثل لوس و بیادبی میزدند. اما از همه بدتر پدرش بود که این اعتقاد را داشت که “بچم با کتک خوردن آدم میشه!” در آن دوران احدی متوجه نشد که آن شلوغکاریهای او در حقیقت درخواست کمک بودند. حالا ساعت دوازده شب، با دوستانی که مثل خودش نادیده گرفته شدن، مشغول وقتگذرانی است و با پروندهای که هر لحظه قطورتر میشود!
در این مطلب قصد داریم درباره سرنوشت adhd درمان نشده و بچههایی که اگر زودتر درک میشدند، الان به جای خیابان، در شرایط بهتری بودند! اما هنوز هم برای فهمیدن دیر نشده!
Table of Contents
Toggleعاقبت بچه های بیش فعال
اخیراً، اختلال دوقطبی و اختلال بی نظمی خلقی اخلال گر، به عنوان اختلالات همبود یا اختلالات افتراقی مرتبط با ADHD مورد بحث قرار گرفتهاند. اختلال ADHD با کیفیت زندگی و بار خانوادگی مرتبط است. افراد مبتلا به ADHD موفقیتهای درازمدت ضعیفتری نسبت به دیگران دارند: مثل مشکل در پیشرفت تحصیلی، رتبه شغلی و عملکرد شغلی، اعمال جنسی پرخطر و بارداری ناخواسته زودهنگام، مصرف مواد، مشکلات روابط، مشکلات زناشویی، تخلفات و تصادفات رانندگی. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله قصد داریم تا به سوال اگر بیش فعالی درمان نشود چه میشود، پاسخ دهیم.
در صورتی که نسبت به ابتلا فرزندتان به ADHD مشکوک هستید و نگران تشخیصهای افتراقی و آینده فرزندتان هستید، مقاله “عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال” را به شما پیشنهاد میکنیم. ما در انتهای این مطلب اشاره کردیم که برخی از مشکلات بینایی، علائم مشترکی با علائم اختلال ADHD دارند و چطور تشخیص اشتباه، آینده فرزندتان را به خطر خواهد انداخت.
علت بروز اختلالات مصرف مواد چست؟
گاهی انجام رفتارهای پرخطری مثل روابط جنسی محافظت نشده، اعتیاد، تصادفات رانندگی و دعواهای خیابانی، ریشه در adhd درمان نشده دارد. پس در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، عاقبت بچه های بیش فعال ممکن است خوشایند نباشد و به مشکلاتی مثل بزهکاری و حتی اعتیاد منتهی شود!
اگر بیش فعالی درمان نشود چه میشود؟
اگر اخیرا شما یا فرزندتان تشخیص ابتلا به اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) را دریافت کردهاید، نیاز است که به دنبال درمان باشید. اگر هم که فکر میکنید که شما یا فرزندتان مبتلا به ADHD هستید اما تشخیص داده نشده است، در صورت نیاز به درمان، با متخصصان این حوزه صحبت کنید. چرا که adhd درمان نشده در طول زندگی مشکلاتی را ایجاد میکند.
ADHD درمان نشده در بزرگسالان نیز معمولا منجر به مشکلات اضطراب، افسردگی و سوء مصرف مواد میشود. در ادامه به صورت کامل توضیح میدهیم که اگر بیش فعالی درمان نشود چه میشود؛ سپس درباره عاقبت بچه های بیش فعال، نوجوانان و بزرگسالان بیش فعالی که درمان مناسبی را دریافت نکردند صحبت میکنیم.
اختلالات سلامت روان
ADHD درمان نشده در بزرگسالان ممکن است منجر به اختلالات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی شود. این اختلالات به این دلیل رخ میدهند که علائم ADHD معمولا منجر به مشکلات تمرکز و تکانشگری میشود. هنگامی که این مشکلات به شکل موثری مدیریت نشوند، به احساس ناامیدی، تحریک پذیری و اعتماد به نفس پایین ختم خواهند شد. همه این علائم کنترل نشده منجر و به طور کلی adhd درمان نشده به مشکلات بزرگی در روابط، کار و مدرسه میشود.
با گذشت زمان، علائم شدید ADHD همچنین خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی را افزایش میدهند. بنابراین، افراد مبتلا به ADHD درمان نشده باید به دنبال درمان از یک متخصص بهداشت روان واجد شرایط برای کاهش خطر ابتلا به اختلالات سلامت روان باشند.
اختلالات مصرف مواد
هنگامی که علائم ADHD در فرد به درستی تشخیص و درمان نشود، فرد مبتلا مجبور میشود که به مکانیسمهای مقابلهای مضری مثل استفاده از مواد مخدر یا الکل برای خود درمانی و به عنوان راهکاری برای کنترل بر زندگی خود روی آورد.
تحقیات اخیر بیانگر این موضوع هستند که افراد مبتلا به ADHD درمان نشده در مقایسه با افرادی که این بیماری را ندارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات سوء مصرف مواد هستند. در حالی که دلیل دقیق این ارتباط به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که تکانشگری و مهارتهای ضعیف تصمیمگیری مرتبط با ADHD ممکن است در ایجاد اختلال سوء مصرف مواد موثر باشند. علاوه بر این، افراد مبتلا به ADHD درمان نشده ممکن است در رفتارهای پرخطر برای جستجوی هیجان و شادی بیشتر شرکت کنند.
adhd درمان نشده و عملکرد ضعیف کاری
در حالی که ADHD ممکن است منجر به مشکلات تمرکز و سازماندهی شود (لازم است به یاد داشته باشید که همه گاهی اوقات این مشکلات را تجربه می کنند.) با این حال، زمانی که ADHD درمان نشود، می تواند به طور قابل توجهی عملکرد کاری را مختل کند.
افراد مبتلا به ADHD ممکن است در انجام وظایف، ادامه دادن یک کار و پیروی از دستورالعملها مشکل داشته باشند. همچنین ممکن است در تعامل با همکاران و مدیریت موثر زمان با چالش برانگیز رو به رو شوند.
-
چالش تا آرامش: پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال
7.000.000 ریالقیمت اصلی: 7.000.000 ریال بود.3.500.000 ریالقیمت فعلی: 3.500.000 ریال.
بیش فعالی درمان نشده در بزرگسالی ممکن است منجر به عملکرد ضعیف کاری شود و شغل فرد را به خطر بیندازد. اگر شما یا کسی که میشناسید مبتلا به ADHD است، حتما باید از یک متخصص سلامت روان واجد شرایط برای درمان استفاده کنید. با درمان مناسب، افراد مبتلا به ADHD قادرند یاد بگیرند که چگونه علائم خود را مدیریت کنند و زندگی موفقی داشته باشند.
مشکلات مختلف در روابط شخصی و اجتماعی
بیش فعالی درمان نشده در بزرگسالی به دلایل مختلفی منجر به مشکلات رابطه میشود. برای مثال، افراد مبتلا به ADHD شاید در تمرکز روی شریک زندگی خود مشکل داشته باشند و به راحتی حواسشان پرت شود. افرادی که علائم بیش فعالی درمان نشده دارند نیز ممکن است تکانشی باشند و بدون فکر کردن به عواقب آن، چیزهایی را بیان کرده یا انجام دهند. این موضوع اغلب منجر به مشاجره و حتی جدایی میشود.
افراد مبتلا به adhd درمان نشده ممکن است با ضعف در مهارتهای عملکرد اجرایی مانند سازماندهی و مدیریت زمان نیز دست و پنجه نرم کنند. این انجام کارهای خانه، پرداخت به موقع صورت حسابها یا یادآوری تولدها و سالگردها را دشوار میکند.
در نهایت، شریک زندگی آنها ممکن است احساس کند که بار سنگین کار را به دوش میکشد و شروع به کینه توزی از فرد کند. اگرچه، با درمان مناسب، بسیاری از علائم ADHD را میتوان مدیریت کرد و یک رابطه شادتر و رضایت بخشتر را ایجاد نمود.
adhd درمان نشده و بروز مشکلات مالی
در برخی مواقع بیش فعالی درمان نشده در بزرگسالی منجر به مشکلات مالی میشود. این مشکلات اغلب به دلیل تکانشگری هستند که معمولا منجر به خرج کردن بیش از حد یا تصمیمات تکانشی و در نتیجه ضرر مالی خواهد شد.
علاوه بر این، ADHD معمولا با مهارتهایی مثل سازماندهی و مدیریت زمان تداخل دارد و کنترل حساب و کتابها و مدیریت مؤثر امور مالی را چالشبرانگیز میکند. در نتیجه، بزرگسالان مبتلا به ADHD درمان نشده نسبت به افراد بدون این عارضه بیشتر با مشکلات مالی مواجه میشوند.
اگر فردی دارای ADHD است و با مدیریت مالی درگیر است، توسعه استراتژیهایی برای کاهش تکانشگری و افزایش سازماندهی و مدیریت مالی بسیار مهم است. با درمان و برنامهریزی مناسب، افراد قادرند وضعیت مالی خود را بهبود بخشند و از مشکلات زیادی که ممکن است از ADHD درماننشده ناشی شود، اجتناب کنند.
مشکلات رایج بیش فعالی درمان نشده در بزرگسالی
مشکلات، عوارض و علائم ADHD در بزرگسالان کمی متفاوتتر از کودکان ظاهر میشود. اگرچه برخی علائم ممکن است با افزایش سن محو شوند، اما ADHD ممکن است یک مشکل مادام العمر باشد و برخی از افراد تا زمانی که بالغ نشدهاند، بیش فعالی در آنها تشخیص داده نمیشود.
برای همه بزرگسالان مبتلا به ADHD بسیار ضروری است که پروسه درمان را شروع کنند.
در غیر این صورت، آنها به احتمال زیاد با مشکلات شغلی رو به رو میشوند. حتی اگر بتوانند شغلی پیدا کنند، ممکن است نتوانند آن را حفظ کنند. آنها همچنین به احتمال زیاد مشکلات زیر را دارند:
- به موقع سر کار رفتن
- تکمیل کار در مهلت تعیین شده
- منظم ماندن
- کنار آمدن با همکاران
- پذیرش راحت انتقادات
اگر شما ADHD درمان نشده دارید، به احتمال زیاد با مشکلات رابطه دست و پنجه نرم میکنید. مثلا شاید بیش از حد احساساتی باشید یا بیشتر از همسالان خود با دیگران مشاجره کنید. شریک یا دوستانتان ممکن است در وادار کردن شما به شنیدن صحبتهایشان گلایه داشته باشند.
افراد مبتلا به ADHD درمان نشده، در مقایسه با دیگران، بیشتر درگیر طلاق و جدایی میشوند. همچنین احتمال افسردگی و عزت نفس پایین در آنها بیشتر است.
به عبارتی، همان رفتارهای پرخطری که میتواند به نوجوانان مبتلا به ADHD درماننشده آسیب برساند، بر بزرگسالان در همان موقعیت نیز ممکن است تأثیر بگذارد. مثلا:
- سو مصرف الکل
- سیگار کشیدن
- سوء مصرف مواد مخدر و اختلالات مصرف مواد
- رابطه جنسی پرخطر
- تصادفات رانندگی
- مشکلات مربوط به قماربازی و شرط بندی
- مشکل با قانون و عدم رعایت قوانین
برخی تحقیقات نشان میدهند که بین 25 تا 40 درصد از افرادی که در زندان هستند، ADHD دارند. بسیاری از آنها تشخیص داده نشده یا درمان نشدهاند. همین تحقیقات نشان میدهند که اگر آن افراد برای ADHDشان درمانی اتخاذ میکردند، عملی که منجر به حبس آنها شده، ممکن بود اصلا از آنها سر نمیزد.
در صورتی کنجکاو هستید که بدانید آیا ADHD خودتان یا فرزندتان در آینده درمان میشود یا نه، مقاله آیا بیش فعالی درمان دارد؟ را به شما پیشنهاد میدهیم. ما در این مقاله روند شدت و ضعف و یا بهبود اختلال ADHD را در طول زندگی انسان توضیح میدهیم. همچنین به دغدغه اصلی والدین درباره اینکه آیا اختلال فرزندشان با افزایش سن و ورود به بزرگسالانی بدتر میشود یا بهتر، پاسخ دادیم. در پایان این مقاله جدیدترین یافتههای علمی در زمینه درمان این اختلال را ذکر کردیم.
ADHD درمان نشده در نوجوانان
اگر ADHD مورد توجه و تشخیص قرار نگرفته باشد، نوجوانانی که سالها در مدرسه عملکرد ضعیفی داشتهاند، همچنان با مشکلات تحصیلی دست و پنجه نرم میکنند. حتی دانشآموزان مبتلا به ADHD درماننشده که دوران ابتدایی را پشت سر گذاشتهاند، ممکن است در ادامه تحصیل در دبیرستان، در شرایطی که حجم کار شدیدتر شد، با مشکلات بیشتری رو به رو شوند.
این احتمال وجود دارد که نوجوانان مبتلا به ADHD درمان نشده در روابط ضعف و مشکل داشته باشند. آنها اغلب دوستان زیادی ندارند و در دنیای دوستیابی وضعیت خوبی نداشته باشند. آنها همچنین احتمالاً در کنار آمدن با والدین خود نیز مشکل دارند.
پس در پاسخ به اینکه در نوجوانان اگر بیش فعالی درمان نشود چه میشود، باید گفت: ADHD که به حال خود رها شده باشد احتمال رفتارهای خطرناک را افزایش میدهد، از جمله:
- افراط در مصرف الکل
- سیگار کشیدن
- اختلالات مصرف مواد و اعتیاد به مواد مخدر
- انتخابهای جنسی پرخطر
در میان دختران مبتلا به ADHD درمان نشده، اختلالات خوردن بسیار شایع است. برخی از این مشکلات ممکن است با افسردگی یا اعتماد به نفس پایین مرتبط باشند.
وقتی نوجوانان مبتلا به ADHD درمان نشده به سن کافی برای دریافت گواهینامه رانندگی خود میرسند، بیشتر در پشت فرمان دچار مشکل میشوند. آنها ممکن است بیشتر از همتایان خود در تصادفات رانندگی درگیر شوند.
وقتی کودک مبتلا به ADHD باشد و اگر بیش فعالی درمان نشود چه میشود؟
ADHD درمان نشده در کودکان باعث ایجاد مشکلاتی در خانه و مدرسه میشود. از آنجایی که ADHD، توجه کودکان را در کلاس دشوار میکند، پس دانش آموزان مبتلا به ADHD درمان نشده احتمالا همه چیزهایی را که به آنها آموزش داده میشود را یاد نگیرند. ممکن است از درس عقب بیفتند یا نمرات پایینی بگیرند.
کودکان مبتلا به ADHD گاهی در کنترل احساسات خود دچار مشکل میشوند و این مشکل معمولا منجر به مشکل در روابط خواهد شد. آنها ممکن است ندانند چگونه اسباب بازیهایشان را با دیگران به اشتراک بگذارند، به نوبت بازی کنند، با دیگران خوب بازی کنند یا در موقعیتهای خاص واکنش درستی نشان دهند. بدون درمان و راهنمایی، در دوستیابی یا حفظ دوستان مشکل خواهند داشت. مقابله با این امر شاید برای آنها سخت باشد زیرا بسیاری از کودکان مبتلا به ADHD درمان نشده نیز عزت نفس یا افسردگی پایینی دارند.
کودکان مبتلا به ADHD درمان نشده تکانشیتر هستند، بنابراین ممکن است آسیب زیادی ببینند. برخی تحقیقات نشان میدهند که جوانان مبتلا به ADHD درمان نشده با آسیب دیدگی بیشتری به اورژانس مراجعه میکنند.
اهمیت توجه به عاقبت بچه های بیش فعال
در حالی که هیچ رویکرد یکسانی برای بهترین درمان اختلال ADHD وجود ندارد، اما چندین روش و انواع مداخلات، امیدوارکننده وجود دارد. داروهای محرک اغلب برای کمک به بهبود تمرکز و تمرکز تجویز میشوند و داروهای غیر محرک ممکن است برای کسانی که نمیتوانند محرکها را تحمل کنند (یا محرکها به خوبی روی آنها پاسخ نمیدهند) توصیه میشود.
علاوه بر این، درمان شناختی-رفتاری (CBT) معمولا در آموزش افراد برای مدیریت علائم خود و توسعه راهبردهای مقابلهای مفید واقع میشود. سایر گزینههای درمانی شامل گروههای پشتیبانی، کارگاههای مهارتسازی و مربیگری عملکرد اجرایی نیز مفید است.
یک متخصص سلامت روان در نهایت بر اساس یک ارزیابی جامع بهترین برنامه درمانی را برای هر فردی تعیین خواهد کرد.
همانطور که متوجه شدید ADHD درمان نشده در هر مرحلهای از زندگی، موفقیت، آرامش و روابط فرد را تحت تاثیر منفی قرار میدهد. در نوجوانی فرد ممکن است برای به دستیابی به آرامش، سراغ روابط جنسی پرخطر، اعتیاد و سیگار برود. در بزرگسالی نیز علاوه بر چنین مشکلاتی، فرد ممکن است به دلیل عملکرد ضعیف، از کار اخراج شود، در زندگی شخصی با پارتنر خود با مشکلات متعددی رو به رو شود و حتی نتواند مدیریت درستی در دخل و خرج خود داشته باشد.
بیش فعالی درمان نشده در کودکان نیز با عملکرد تحصیلی ضعیف، جنب و جوش بالا و خطرات مرتبط با آن، بی توجهی و رفتارهای تکانشی همراه است.
پس اگر از عوارض بیش فعالی بر تمام جنبههای زندگی فرزندتان مطلع هستید، باید به فکر انتخاب پکیج درمانی موثری باشید. درمان بیش فعالی هم شامل دارودرمانی است و هم سایر درمانهای مکمل مثل درمان رفتاری و امثال آن. البته زمانی این درمانها موثر هستند که به عنوان والدین فرزندتان شناخت دقیقی از اختلال بیش فعالی داشته باشید و نحوه صحیح رفتار با فرزندتان را یاد بگیرید.
برای آشنایی با درمان دارویی ADHD میتوانید مقاله انواع داروهای بیش فعالی را مطالعه نمایید.
آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفقترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار میرود و مولف کتابهای مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک میکند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد میکنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.
رابطه adhd درمان نشده و دیوار وحشت
برندان ماهان Brendan Mahan؛ کارشناس، نویسنده و از سخنرانان بینالمللی حوزه ADHD است به دیوار وحشت اشاره دارد. حالا دیوار وحشت چیست؟
دیوار وحشت چیست؟ دیوار وحشت در واقع یک استعاره است و این استعاره در واقع موانع احساسی و روانی را توصیف میکند که یک فرد مبتلا به ADHD زمان مواجهه با وظایف دشوار و سخت و ناخوشایند آن را تجربه میکند.
حالا ببینیم این دیوار از چه آجرهایی تشکیل میشود؟ در واقع شکستهای گذشته، انتقادات، ترس از قضاوت و احساس گناه آجرهای این دیوار هستند. پس هر بار که فرد با تجربه منفی و ناکامیای روبهرو شود، در واقع یک آجر به دیوار روانی وی افزوده میشود که در نهایت نتیجه آن چیزی نیست جز فلج اجرایی، اجتناب و تعلل!
حالا چطور مانع از دیوار وحشت شویم؟
راهکارهای علمی برای عبور از دیوار وحشت
- درمان شناختی-رفتاری (CBT)، شما از طریق سی بی تی میتوانید الگوهای فکری منفی را بشناسید و آنها را اصلاح نمایید. درمان سی بی تی به شما کمک میکند تا افکار خودانتقادیتان را به خوبی شناسایی کنید و در عوض باورهای مثبت و سازنده را جایگزین افکار منفی کنید.
- با ذهن آگاهی و راهکارهای تنفس عمیق، استرس را کاهش و تمرکزتان را بالا ببرید. پس ذهن آگاهی و تنفس عمیق، فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک را کاهش داده و به شما کمک میکنند تا تمرکز بیشتری روی کارهایتان داشته باشید و آنها را به بهترین نحو انجام دهید.
- علائم هشداردهنده ابتدایی را بشناسید. زمانی که علائمی ابتداییای مثل بیقراری، تحریکپذیری و افکار منفی در خود بشناسید، در واقع از انباشت احساسات منفی و ایجاد دیوار وحشت جلوگیری خواهید کرد. به شما پیشنهاد میدهیم که این علائم را یادداشت کنید.
- از تکنیک شمارش معکوس یا همان Countdown Method کمک بگیرید. اگر قصد دارید که از حالت تعلل خارج شوید، به شما پیشنهاد میدهیم که از تکنیک شمارش معکوس (مثلا از 5 تا 1) استفاده کنید. شمارش معکوس به مغز شما سیگنال شروع میدهد، مغز از حالت تعلل خارج شده و شروع به انجام کار خواهید کرد.
- وظایف را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید. با این روش انگیزه انجام وظایف در شما بیشتر میشود.
نتیجه گیری
عاقبت بچه های بیش فعال، پیشرفت تحصیلی کودکان بیشفعال و حتی پیشرفت تحصیلی کودکان بیشفعال، رابطه مستقیمی با مدیریت بیشفعالی در کودکان، اتخاذ راهکارهای تربیتی برای بچههای بیشفعال و بهره گیری از تکنیکهای آموزشی برای بچههای بیشفعال دارد. در صورتی که به دنبال کاهش تأثیر بیشفعالی بر آینده کودکان و پرورش استعدادهای پنهان در کودکان بیشفعال، هستید، با کارشناسان adhdyar، در تماس باشید.