مقالات

انواع adhd و تاثیر مخرب هر کدام از آنها بر زندگی فرد

انواع adhd

انواع adhd چه تاثیری بر زندگی و موفقیت فرد می‌گذارند؟ اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی (ADHD) یک اختلال رفتاری است که در انواع مختلفی بروز پیدا می‌کند. از جمله نوع بی‌توجهی، نوع بیش‌فعالی/تکانشی و نوع ترکیبی. افراد مبتلا به ADHD ممکن است با چالش‌هایی در تمرکز، سازماندهی وظایف و حفظ آرامش روبرو باشند. تشخیص ADHD یا همان اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی، نقش مهمی در درمان ADHD و بهبود سبک زندگی فرد دارد. شناخت انواع بیش‌فعالی و علائم هر کدام، نقش مهمی در مدیریت ADHD ایفا می‌کند.

اختلال کمبود توجه/بیش فعالی (ADHD) یک بیماری مزمن است که میلیون‌ها کودک را تحت تاثیر قرار داده است و اغلب تا بزرگسالی ادامه می‌یابد. ADHD شامل ترکیبی از مشکلات مداومی مثل مشکل در حفظ توجه، بیش فعالی و رفتار تکانشی است. کودکان مبتلا به ADHD همچنین ممکن است با عزت نفس پایین، اضطراب مدرسه، مشکلات اجتماعی و عملکرد ضعیف در مدرسه دست و پنجه نرم کنند. علائم گاهی با افزایش سن کاهش می‌یابند. در این مقاله به بررسی انواع بیش فعالی و عوارض و نشانه‌های آنها پرداختیم. با ما باشید.

وقتی صحبت از ADHD به میان می‌آید، باید گفت که هیچ تشخیص یا درمانی برای همه مناسب نیست. انسان‌ها با هم متفاوت هستند و این اختلال نیز در هر فردی متفاوت است. انجمن روانپزشکی آمریکا سه نوع رایج ADHD را شناسایی کرده است. هر کدام از این سه، علائم متفاوتی دارند و درمان بر اساس آن علائم است. برای اینکه شناخت دقیقی از اختلال ADHD داشته باشید باید انواع بیش فعالی را بشناسید.

سه نوع اصلی ADHD عبارتند از ADHD ترکیبی، ADHD عمدتاً تکانشی/بیش فعالی و ADHD عمدتاً بی توجهی. هر کدام از این سه مدل به دلیل ویژگی‌های غالب خود نامگذاری شده‌اند.

انواع adhd و تاثیر مخرب هر کدام از آنها بر زندگی فرد

افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی کمبود توجه ممکن است بیش فعال، تکانشی و بی توجه نیز باشند. فراوانی این علائم فردی تعیین می‌کند که پزشک کدام نوع از انواع بیش فعالی را تشخیص دهد.

ADHD نوع بی توجهی

اگر این نوع ADHD را دارید، ممکن است علائم بی توجهی را نسبت به تکانشگری و بیش فعالی، بیشتر تجربه کنید. همچنن گاهی اوقات ممکن است با کنترل تکانه یا بیش فعالی دست و پنجه نرم کنید. اما این دو ویژگی‌های اصلی ADHD نوع بی توجهی نیستند.

انواع adhd و تاثیر مخرب هر کدام از آنها بر زندگی فرد

فرد مبتلا به نوع ADHD نوع بی توجهی، باید حداقل شش مورد از این نه علامت را داشته باشد:

  • جزئیات را از دست می‌دهد و به راحتی حواسش پرت می‌شود.
  • زود خسته می‌شود
  • در تمرکز روی یک کار مشکل دارد
  • در سازماندهی افکار و یادگیری اطلاعات جدید مشکل دارد
  • مداد، کاغذ یا سایر موارد مورد نیاز برای انجام یک کار را گم می‌کند
  • به نظر می‌رسد که به صحبت‌های دیگران گوش نمی‌کند
  • به آرامی حرکت می‌کند، کند عمل می‌کند، به طوری که به نظر می‌‌رسد در حال رویاپردازی هست.
  • اطلاعات را کندتر و با دقت کمتری نسبت به سایرین پردازش می‌کند.
  • در پیروی از مقررات و قوانین و دستورالعمل‌ها مشکل دارد

تعداد دختران بیشتری نسبت به پسران، مبتلا به ADHD نوع بی توجهی هستند.

نوع بیش فعال- تکانشی

این نوع ADHD با علائم تکانشگری و بیش فعالی مشخص می‌شود. افراد مبتلا به این نوع شاید علائم بی توجهی را نیز نشان دهند، اما به اندازه دو علامت دیگر مشخص نیست.

 

  1. غر زدن و بی قراری
  2. در ثابت نشستن در یک جا مشکل دارند.
  3. صحبت کردن مداوم
  4. لمس و بازی کردن بیهوده و بی هدف با اشیاء، حتی زمانی که کار در حال انجام او را مختل کند.
  5. در شرکت در فعالیت‌های آرام مشکل دارد.
  6. دائما در حال حرکت است
  7. بی تاب و بی حوصله
  8. کم طاقت
  9. خارج از نوبت عمل می‌کند، به نوبت دیگران احترام نمی‌گذازد و به عواقب اعمال خود فکر نمی‌کند.
  10. پاسخ‌ها و نظرات نامناسب ارائه می‌دهد.

کودکان مبتلا به ADHD نوع بیش فعالی- تکانشی می‌توانند در کلاس درس اختلال ایجاد کنند. آنها حتی ممکن است یادگیری را برای خود و سایر دانش آموزان دشوارتر کنند.

انواع بیش فعالی

پسران بیشتر از دختران به نوع بیش فعال- تکانشی مبتلا می‌شوند.

پس برای تشخیص وجود اختلال و مراجعه به پزشک و درمانگر، باید درباره انواع adhd اطلاعاتی کسب کنید.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: راهنمای جامع مدیریت و درمان adhd در بزرگسالان

نوع ترکیبی ADHD

اگر مبتلا به اختلال ADHD از نوع ترکیبی هستید، یعنی علائم شما منحصراً در نوع بی توجهی یا نوع رفتار بیش فعال- تکانشی قرار نمی‌گیرد. در عوض، ترکیبی از علائم از هر دو دسته را خواهید داشت.

 

اکثر افرادی که به ADHD مبتلا هستند و یا حتی به آن مبتلا نیستند، درجاتی از علائم و رفتارهای مربوط به بی توجهی یا تکانشی را تجربه می‌کنند. اما در افراد مبتلا به ADHD این علائم و نشانه‌ها شدیدتر است. این رفتار بیشتر اتفاق می‌افتد و در نحوه عملکرد آنها در خانه، مدرسه، محل کار و موقعیت‌های اجتماعی اختلال ایجاد می‌کند.

اکثر کودکان دارای ADHD از نوع ترکیبی هستند. این نوع ADHD در پسران بیشتر از دختران است. شایع‌ترین علامت در کودکان پیش دبستانی بیش فعالی است.

همچنین ممکن است علائم ADHD در طول زمان تغییر کنند. بنابراین این امکان وجود دارد که نوع ADHD ای که شما به آن مبتلا هستید نیز با گذشت زمان تغییر کند. ADHD احتمال دارد که یک چالش مادام العمر باشد. اما دارو و سایر راهکارهای درمانی به بهبود کیفیت زندگی شما کمک می‌کنند.

انواع adhd و تاثیر مخرب هر کدام از آنها بر زندگی فرد

ADHD اغلب برای اولین بار در دوران مدرسه در بین کودکان شناسایی می‌شود. یک علامت کلیدی زمانی است که رفتار آنها مخرب شود و آنها علائم زیر را نشان دهند:

 

  • عدم توانایی در تمرکز
  • گرفتن تصمیمات تکانشی
  • بیش فعال بودن

اهمیت شناخت انواع بیش فعالی

انواع بیش‌فعالی که با نام علمی اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی (ADHD) شناخته می‌شود، در سه نوع اصلی ظاهر می‌شود: نوع بی‌توجهی، نوع بیش‌فعالی/تکانشی و نوع ترکیبی. هر نوع با مجموعه‌ای از علائم منحصر به فرد مشخص می‌شود که می‌تواند بر روی عملکرد تحصیلی، شغلی و اجتماعی فرد تأثیر بگذارند. شناخت انواع بیش فعالی به والدین کمک می‌کند تا شناخت دقیق‌تری از مشکل فرزند خود داشته باشند تا بتوانند نحوه صحیح تربیت و برقراری ارتباط صحیح را یاد گیرند.

آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفق‌ترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار می‌رود و مولف کتاب‌های مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک می‌کند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.

نتیجه گیری

درمان انواع adhd با هم متفاوت است. در صورتی که به فرزند شما مبتلا به اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی است، می‌توانید جهت دریافت راهنمای والدین برای ADHD، با ما در تماس باشید. چرا که اتخاذ استراتژی‌های مدیریت ADHD، نقش مهمی در تربیت صحیح کودکان بیش فعال و هدایت آنها به سمت موفقیت ایفا می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رفتار صحیح با کودک بیش فعال، با کارشناسان وب سایت adhdyar، تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *