ای دی اچ دی یعنی چی؟ این مقاله برای افرادی است که یا به ADHD مبتلا هستند و یا یکی از اعضای خانواده و فرزندشان مبتلا به این اختلال است. چرا که در اینجا میخواهیم معرفیای کوتاه و مختصر؛ اما مفید به مخاطبان وب سایت ارائه دهیم. شما والدین کودک یا نوجوان مبتلا به ADHD تاحالا از خودتان پرسیدید که چرا فرزندتان گاهی ناگهان از کنترل خارج میشود، انگار که در ذهنش طوفان به پا شده است؟ نباید منکر آن شویم که همین حالا هزاران کودک و نوجوان در سرتاسر جهان در سکوت و بیخبری والدینشان، از خشم، مشکل در تمرکز و بیقراری رنج میبرند. شما والدینی که از نبردی که درون فرزندتان بیخبر هستید، احتمالا خشم و بیتوجهی او را به لجبازی و یا تنبلی نسبت دهید. همین موضوع نیز باعث میشود فرزندتان نتواند به خوبی حمایت و درمان مناسبی دریافت کند. بیایید با شناخت ای دی اچ دی، همدلانه به فرزندانمان بنگریم؛ یعنی به جای برچسب زدن و نکوهش کودکی که قادر نیست آرام بنشیند، نقاط قوت و ضعف مغز او را درک کنیم. پس به شما کمک میکنیم تا اصلیترین سوال همه؛ یعنی ای دی اچ دی یعنی چی پاسخ دهیم.
Table of Contents
Toggleای دی اچ دی یعنی چی؟
A: Attention (توجه)
D: deficit (نقص)
H: hyperactivity (بیش فعالی)
D: disorder (اختلال)
ای دی اچ دی مخفف اختلال نقص توجه و بیش فعالی است.
اگر میخواهید بدانید که ADHD با ADD آیا باهم یکی هستند یا نه؟ به شما پیشنهاد میدهیم که مقاله Adhd مخفف چیست را مطالعه کنید. ما در این مقاله سیر تحول ADHD را از دهه 80 میلادی تا الان توضیح دادیم. شما در این مطلب با پیامدهای خطرناک برچسبزنیها به بیماران مبتلا به ADHD آشنا خواهید شد و یاد میگیرید که چگونه از این کارها جلوگیری کنید.
با توجه به تفاوت در نحوه بروز علائم ای دی اچ دی، این اختلال در پسران بیشتر از دختران تشخیص داده میشود. با این حال، این بدان معنا نیست که پسران بیشتر به ADHD مبتلا میشوند. پسران معمولا علائمی مثل بیش فعالی، تکانشگری و دیگر علائم بیرونی را بروز میدهند. در حالی که دختران علائمی مثل عدم تحرک و مشکل در تمرکز و توجه دارند.
آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفقترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار میرود و مولف کتابهای مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک میکند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد میکنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.
علائم ای دی اچ دی چیست؟
بعد از پاسخ به سوال ای دی اچ دی یعنی چی، حالا به سراغ بررسی علائم آن میرویم.
علائم شایع ADHD یا اختلال نقص توجه و بیش فعالی عبارتند از:
- بی توجهی
- عدم تمرکز
- مدیریت زمان ضعیف
- احساسات شدید
- بیش فعالی
- اختلال در عملکرد اجرایی
علائم ADHD در افراد مختلف متفاوت است. شما یا فرزندتان ممکن است تمام یا فقط برخی از علائم فوق را تجربه کنید.
-
چالش تا آرامش: پکیج طلایی تربیت فرزند بیش فعال
7.000.000 ریالقیمت اصلی: 7.000.000 ریال بود.3.500.000 ریالقیمت فعلی: 3.500.000 ریال.
بسیاری از بیماران و پزشکان ADHD را به عنوان یک کوه یخ توصیف میکنند. یعنی جایی که بیشتر علائم در زیر سطح پنهان شدهاند، دور از دید اما همیشه وجود دارند!
بیش فعالی به سه دسته اصلی تقسیم میشود:
- نوع بی توجهی
- نوع بیش فعالی و تکانشگری
- نوع ترکیبی (که ترکیبی از بی توجهی، بیش فعالی و تکانشگری است)
تشخیص بر اساس وجود علائم پایدار است که در یک دوره زمانی رخ داده و در شش ماه گذشته قابل توجه باشند. در حالی که ADHD را میتوان در هر سنی تشخیص داد، اما این اختلال از دوران کودکی شروع میشود و معمولا در این دوران تشخیص داده میشود.
مشکلات مربوط به کودکان و نوجوانان ADHD
همه کودکان گاهی برای توجه کردن، گوش دادن و پیروی از دستورالعملها یا برای اینکه بیحرکت بنشینند یا منتظر نوبت خود باشند، دچار مشکل میشوند. اما برای کودکان مبتلا به ADHD، این مبارزات سختتر است و اغلب چالش برانگیزتر است.
- کودکان و نوجوانان مبتلا به ADHD ممکن است دوستان خود را به دلیل ضعف در مهارتهای ارتباطی و اجتماعی از دست بدهند.
- آنها معمولا بی قراری شدید را تجربه میکنند.
- چالش در یک جا نشستن برای مدت طولانی دارند.
- با کارهای خود دیگران را آزار میدهند.
- بی قراری کردن، ضربه زدن به دست یا پاها و یا حتی چرخیدن روی صندلی نیز جزو مشکلاتی اصلی آنهاست.
- در انجام بی سر و صدای فعالیتهای مختلف ناتوان هستند.
- بیش از حد حرف میزنند.
- قبل از اینکه سوال به صورت کامل پرسیده شود، پاسخ آن را میدهند.
- در انتظار نوبت، مانند زمان انتظار در صف مشکل دارند.
- صحبت دیگران را قطع و یا در کار دیگران دخالت میکنند.
- توجه دقیق به جزئیات یا اشتباهات به ظاهر سهل انگارانه در محل کار یا در حین فعالیتهای دیگر
- در حفظ توجه برای کارهای طولانی مدت، کارهایی مثل تهیه گزارش، تکمیل انواع فرم، یا حتی بررسی و مطالعه مقالات طولانی ضعیف هستند.
- در پیروی از دستورالعملها و انجام وظایف در محل کار مشکل دارند.
- در سازماندهی کارها و فعالیتها و مدیریت زمان ضعف دارند.
- در انجام کارهایی که نیاز به توجه مداوم دارند، ناتواناند.
- وسایلی مانند کلید، کیف پول و تلفن را گم میکنند.
- حواسشان به راحتی توسط افکار یا محرکهای نامرتبط پرت میشود.
- در امور مختلف روزانه مثل پرداخت صورتحساب، قرار ملاقاتها یا پاسخ دادن به تماسها فراموشکار هستند.
حالا که متوجه شدید ای دی اچ دی یعنی چی، بهتر است درباره باورهای رایج غلط درباره بیش فعالی بیشتر بدانید. در ادامه 8 باور اشتباه درباره بیش فعالی را آوردیم.
8 باور اشتباه درباره بیش فعالی
اکثر افراد، حتی آنهایی که تحصیل کرده هستند، ممکن است باورهای اشتباهی درباره ADHD داشته باشند. این موضوع معمولا منجر به بدرفتاری، بیتوجهی و یا حتی کم لطفی آنها نسبت به افراد مبتلا به این اختلال شود. ما در این قسمت 8 باور اشتباه را آوردیم، سپس حقایق اصلیای که پشتوانه علمی دارند را نیز آوردیم.
باور اشتباه | حقایق علمی |
---|---|
ADHD وجود ندارد و فقط یک بهانه برای کودکان شیطان است | ADHD یک اختلال عصبی–رشدی واقعی است که از کودکی شروع شده و اغلب تا بزرگسالی ادامه مییابد |
اگر کودک بیشفعال نباشد، ADHD ندارد. | ADHD ممکن است به صورت اختلال نقص توجه ظاهر شود، یعنی حتی علائم بیشفعالی را هم بروز ندهد |
ADHD فقط یک مشکل دوران کودکی است و با بلوغ از بین میرود. | بسیاری از علائم ADHD در بزرگسالان نیز ادامه دارد و تنها ممکن است شدت آنها کاهش یابد، اما همه افراد به طور کامل از آن خلاص نمیشوند |
ADHD ناشی از تربیت ضعیف یا مشکل در مدیریت والدین است | عوامل ژنتیکی، ساختار و فعالیت مغزی از دلایل اصلی ADHD هستند و والدین نقشی در علت ایجاد آن ندارند |
ADHD فقط در ایالات متحده شایع است | مطالعات متاآنالیز نشان میدهند شیوع جهانی ADHD در سراسر جهان یافت میشود |
کودکانی که داروهای محرک ADHD را مصرف میکنند، بیشتر در معرض اعتیاد هستند | میدهند دریافت داروهای محرک تحت نظر پزشک، ریسک سوءمصرف یا اعتیاد را افزایش نمیدهد و حتی ممکن است اثر محافظتی داشته باشد |
داروهای ADHD شخصیت فرد را تغییر میدهند و او را بیاحساس یا بیش از حد آرام میکنند. | در دوزهای درمانی، داروها باعث بهبود تنظیم توجه و کنترل تکانه میشوند و تحقیقات نشان میدهند که شخصیت بنیادی فرد بدون تغییر باقی میماند |
ADD یا ADHD صرفاً یک مشکل رفتاری است که با تلاش بیشتر قابل کنترل است | ADHD یک تفاوت شناختی عصبیتکاملی است که مستلزم استراتژیها و گاهی درمان دارویی و رفتاری است؛ به تلاش ارادی پیشرفته نیاز دارد نه صرفاً تلاش بیشتر. |
نتیجهگیری
در این مطلب به یکی از سوالات پرتکرار مخاطبان وب سایت ای دی اچ دی یار، یعنی ای دی اچ دی یعنی چی، پاسخ دادیم. سپس اشارهای کوتاه به نشانههای این اختلال داشتیم. در پایان نیز درباره باورهای غلط و درست پیرامون ADHD صحبت کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان بیش فعالی کودکان، با کارشناسان وب سایت به شماره 09335997557 تماس حاصل نمایید.