مقالات

آنچه باید درباره تکنیک‌ها و تفاوت کوچینگ و درمان در ADHD بدانید

مربی گری ADHD

اصلا می‌شود با چند جلسه مربی گری ADHD یا همان کوچینگ بیش فعالی، مشکلات ناشی از ای دی اچ دی‌مان را حل کنیم؟
اخیرا مخاطبان زیادی این سوال را از ما می‌پرسند که تکنیک‌های کوچینگ ADHD دقیقا چه کمکی به فرد می‌کنند. یا اینکه تفاوت کوچینگ و درمان در ADHD دقیقا چیست؟ در صورتی که شما نیز به دنبال پاسخ به چنین سوالاتی هستید، این مقاله از وب سایت ADHDYAR را از دست ندهید! چرا که در این مطلب قصد داریم کاملا بی‌طرفانه اسرار و حقایق کوچینگ adhd را برای شما فاش کنیم.

همانطور که در جریان هستید، افرادی که به ای دی اچ دی مبتلا هستند، معمولا با یک سری اختلالات عملکردی مواجه‌اند. برای مثال قادر به کنترل تمرکز، هیجانات و توجه خود نیستند، به طوری که امور روزانه و موفقیت کلی آنها مختل می‌شود. داروهای درمان بیش فعالی معمولا مشکلای مثل نقص توجه، تمرکز و تکانشگری را بهبود می‌دهند؛ اما مشکلاتی مثل مشکل در سازماندهی، مدیریت زمان و عزت نفس چه می‌شوند؟ قطعا دارودرمانی قادر به برطرف کردن این مشکلات نیست! پس آنها نیازمند دریافت کمک از فردی حاذق هستند. اینجاست که بحث مربی گری ADHD به میان می‌آید. کوچینگ بیش فعالی در واقع راهکاری ساختار یافته و البته حمایتی است که هدف اصلی آن، کمک به افراد مبتلا به ای دی اچ دی برای سازماندهی امور روزانه، خودنظارتی، بهبود مهارت‌های اجرایی و بالا بردن سطح عملکرد اجرایی است. به طور کلی این راهکار تمرکز ویژه‌ای بر مدیریت امور روزانه فرد دارند. 

ADHD coaching یا معادل فارسی آن، مربیگری adhd، موضوعی تقریبا جدید بوده که در سال‌های اخیر روی کار آمده است.

این روش مداخله‌ای مکمل دارودرمانی و سایر روش‌های غیردارویی محسوب می‌شود؛ پس فراموش نکنید که  مربیگری adhd، راهکاری عملی است که به‌ صورت ویژه بر اختلالات اصلی‌ای که این بیماری برای فرد ایجاد می‌کنند، تمرکز دارد. یعنی روی اختلالاتی مثل برنامه‌ریزی، مدیریت زمان، هدف‌گذاری، سازماندهی و حل مسئله، متمرکز است.

اگرچه روش کوچینگ بیش فعالی عمدتاً برای دانشجویان و بزرگسالان استفاده می‌شود، اما اخیرا یک سری تکنیک‌های کوچینگ ADHD برای نوجوانان مبتلا به این اختلال نیز ارائه شده است. برنامه‌هایی که برای کودکان و نوجوانان طراحی می‌شوند، اغلب نیازمند کار با والدین نیز می‌باشند. یعنی اینکه کوچینگ بیش فعالی به‌طور کامل برای آنها طراحی شوند تا بتوانند درک بهتری از ADHD پیدا کرده و به فرزندشان در مقابله با آن کمک کنند.

به چه کسی مربی ADHD می‌گویند؟

مربیان ADHD، قبل از هر چیز، مربیان آموزش دیده‌ای هستند که تمام چارچوب‌های مربیگری فدراسیون بین المللی مربیان (ICF) را تایید و پذیرفته‌اند. ضمن اینکه، آموزش‌های لازم و تخصص ویژه‌ای در زمینه مربیگری افراد و/یا گروه‌های متاثر مبتلا به ADHD را گذراندند. یعنی مربیان ای دی اچ دی عموما دوره آموزش کوچینگ بیش فعالی را با موفقیت پشت سر گذارندند.

مربی ADHD در واقع نوعی مربی زندگی است که برای کمک به بهبود و ارتقا سطح زندگی بزرگسالان، نوجوانان و حتی کودکان مبتلا به ADHD آموزش دیده است.

مربی گری ADHD چیست؟​

مربی گری ADHD چه هدفی دارد؟

هدف کوچینگ ADHD آموزش و ایجاد عادات جدید و آموزش نحوه اصلاح سیستماتیک و کارآمد محیط به‌گونه‌ای است که فرد قادر باشد بر مشکلات ناشی از ADHD خود برای رسیدن به اهدافش، غلبه کند و در خانه، محل کار یا مدرسه و از نظر اجتماعی موفق شود. 

از اهداف اصلی مربی گری ADHD می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. 

مزایای کوچینگ بیش فعالی

  • ارتقا مهارت‌های اجرایی یکی از اهداف اصلی مربیگری adhd می‌باشد. فردی که در مهارت‌های اجرایی خود ضعیف است، در واقع قادر به سازماندهی وظایف، اولویت‌بندی وظایف، برنامه‌ریزی و مدیریت زمان نیست. پس فرد به کمک مربی ای دی اچ دی این مهارت‌ها را در خود ارتقا داده و در زندگی روزمره موفق‌تر خواهد بود.
  • ارتقا خودآگاهی و خودتنظیمی نیز یکی دیگر از اهداف مربی‌گری ای دی اچ دی است. این مربیان به شما کمک می‌کنند تا این اختلال و تاثیر آن روی زندگی‌ و موفقیتتان را بیشتر بشناسید. شما به کمک این افراد قادر خواهید بود بهتر هیجاناتتان را مدیریت کرده، تکانه‌هایتان را کنترل نموده و مهارت تمرکز را در خود بهبود دهید.
  • کوچ بیش فعالی در تلاش است که به شما کمک کند تا اهدافی واقع‌بینانه و قابل دستیابی را برای خود تنظیم نمایید. آنها در تلاشند تا شما را در دستیابی به این اهداف یاری دهند.
  • در تکنیک‌های کوچینگ ADHD به افراد کمک می‌کنند تا استرس و تنش خود را کنترل کرده، هیجانات خود را مدیریت نموده و با اضطراب، ترس و ناکامی‌هایی که از adhd نشات میگیرد، مقابله کنند.
  • در تکنیک‌های کوچینگ ADHD به فرد یاد می‌دهند که در مسیر دستیابی به اهداف خود بماند، در جهت رسیدن به این اهداف تلاش کرده و از طفره رفتن و تعویق در انجام کارها دوری کنند.
  • بر کسی پوشیده نیست که افراد مبتلا به ای دی اچ دی به دلیل ناکامی‌هایی که تجربه کردند و یا بخاطر برچسب‌زنی‌های اجتماع، اعتماد به نفس پایینی دارند. پس تکنیک‌های کوچینگ ADHD منجر به افزایش اعتماد به نفس می‌شوند. به آنها کمک می‌کنند تا در مواجهه با مشکلات و چالش‌های زندگی، کارآمدی و اعتماد به نفس خود را حفظ کنند.
  • از آنجایی که افراد مبتلا به بیش فعالی در روابط اجتماعی ضعیف هستند؛ پس ارتقای روابط اجتماعی، از اهداف اصلی مربی گری ADHD است. آنها به مبتلایان به این اختلال کمک می‌کنند که مهارت‌های اجتماعی خود را بهبود دهند، در مدیریت تعارضات موفق شوند و با افراد مختلف در جامعه روابط بهتری داشته باشند.
  • در نهایت هدف اصلی adhd کوچینگ این است که عادات مثبت پایداری در فرد ایجاد کنند و تغییرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کنند. پس منجر به موفقیت بلندمدت فرد خواهند شد.
آنچه باید درباره تکنیک‌ها و تفاوت کوچینگ و درمان در ADHD بدانید

مثال‌هایی از کوچینگ برای بیش فعالی​

تصور کنید که با همسرتان مشکل دارید یا اینکه قصد دارید تاخیرهای دائمی برای حاضر شدن در محل کارتان را اصلاح کنید و یا حتی می‌خواهید شغلتان را عوض کنید و سردرگم هستید. اینجاست که می‌توانید از یک کوچینگ adhd کمک بگیرید.
فرزندتان از مقطع دبستان به دبیرستان رفته و با حجم زیادی درس و تکلیف رو‌به‌روست؛ پس شما می‌توانید برای مدیریت ADHD او، از کوچینگ کمک بگیرید.
افراد زیادی در سرتاسر جهان برای رشد جسمانی، روحی، عاطفی، رسیدن به بلوغ عاطفی، تقویت مهارت‌های اجتماعی، یادگیری برنامه‌ریزی و سامان بخشیدن به زندگی روزانه و حتی برنامه‌ریزی‌های مالی، به فردی نیاز دارند تا به آنها انگیزه دهد و آنها را در مسیری درست راهنمایی کند.

آیا به دنبال تسریع روند درمان بیش فعالی کودکان و یادگیری طرز رفتار با بچه های بیش فعال هستید؟ پیشنهاد ما به شما، مشاهده دوره از چالش تا آرامش: پکیج تربیت فرزند بیش فعال، است. پکیج درمانی بیش فعالی در واقع، براساس متد دکتر سلین طراحی شده است. دکتر سلین از موفق‌ترین محققان و درمانگران بیش فعالی در آمریکا و جهان به شمار می‌رود و مولف کتاب‌های مرجع در این زمینه است. پس به شما کمک می‌کند تا مطابق استانداردهای تایید شده توسط مشهورترین روانشناسان دنیا با فرزند خود رفتار کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم که صفحه درمان بیش فعالی کودکان با چند ترفند ساده را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *